To je to što me zanima!

Zgodni lideri osvojili svijet: Političare je moguće gledati...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
I dok mi već pomalo izbjegavamo vidjeti lica Karamarka, Milanovića, Petrova i ostalih pregovarača, Španjolke i imaju razloga biti prikovane uz male ekrane...
Vidi originalni članak

Baš kao u Hrvatskoj, i u Španjolskoj se ovih dana vode danonoćni pregovori kako bi se nakon nedavno održanih izbora uspjela sastaviti vlada. I dok mi već pomalo izbjegavamo vidjeti lica Tomislava Karamarka, Zorana Milanovića, Bože Petrova i ostalih pregovarača, Španjolke i te kako imaju razloga biti prikovane uz male ekrane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pedro Sánchez, njihov Milanović, vođa socijalističke radničke stranke, izgledom kombinacija Georgea Clooneya i Rickya Martina, prije odaje dojam da je sišao s filmskog platna nego iz političke arene. Oženjen je i ima dvoje djece. Sánchez se rodio u madridskom predgrađu Tetuánu prije 43 godine. Otac mu je bio socijalistički poduzetnik, a majka je radni vijek provela kao socijalna radnica. Pedro je početkom 90-ih studirao ekonomiju i poduzetništvo. U to vrijeme upisao se u stranku, kojoj je danas šef. U međuvremenu je završio i političke znanosti. Igra košarku, a, uz španjolski, tečno govori engleski i francuski. Zvijezda španjolske politike je i Pablo Iglesias, čelnik stranke Podemos, koja u prijevodu znači “mi možemo”, a pandan je našem Živom zidu. Iglesias s dugom razbarušenom kosom čak i podsjeća na Ivana Vilibora Sinčića. Ipak, on je, za razliku od našeg najpoznatijeg aktivista, završio fakultet. Doktorirao je i docent je. Tijekom 2000-ih bio je aktiviran u latinoameričkoj politici te je izjavio da se divi Hugu Chávezu. Predsjednik Podemosa postao je u siječnju 2014. kad je stranka i osnovana. Od tada su ušli u Europski parlament, a sad su na izborima u Španjolskoj osvojili 69 od ukupno 350 zastupničkih mjesta.

Uz Španjolce, dah oduzimaju i Grci. Čelnik Syrize dvaput je u istoj godini postao premijer. Grkinje, čini se, vjeruju samo njemu. Alexis Tsipras ljetos je, nakon samo sedam mjeseci, podnio ostavku na čelnu poziciju u grčkoj vladi. Pozvao se na moral. Nije, rekao je, ispunio obećano. Ipak, pobijedio je i na novim izborima. Ima 41 godinu. Ljevičar je. Završio je građevinu. Oženjen je i ima dvoje djece.

Kći iz prvog braka ima i Yanis Varoufakis, koji je bio ministar financija u prvoj Tsiprasovoj vladi. Nakon što je odstupio, on se više nije vratio u izvršnu vlast. U sedam mjeseci, koliko je bio na funkciji, žene je osvajao izrazito opuštenim stilom, a posebno su dojmljive fotografije na kojima je u kožnatoj jakni na svojem motociklu.

I Grčka i Španjolska su u golemim dugovima. Netko bi pomislio - što veći dug, to zgodniji političar. Ali nije baš ni Hrvatska u plusu, a sve što imamo jest Gordan Maras koji samo želi nalikovati na Jasona Stathama. Doduše, u zadnje vrijeme se puno govori i o Ivanu Tepešu iz HSP Ante Starčevića, a njegov seksepil se uspoređuje s karizmom inspektora Clouseaua.

To nema čak ni novoizabrani kanadski premijer Justin Trudeau (44). Nitko mu nije davao previše šansi. Govorili su da je premlad i da nema dovoljno iskustva. A onda je Liberalnu stranku izveo iz nereda u kojem je bila nakon izbora 2011. godine. Na unutarstranačkim izborima pokupio je 80 posto glasova, a zatim u listopadu 2015. pobijedio na parlamentarnim izborima i postao premijer.

Žene ga zaustavljaju kako bi se fotografirale s njim. Na njihovu žalost, zauzet je. Justin ima suprugu i troje djece.

Iako su se žene uglavnom pomamile za mlađahnim političarima s isklesanim tijelima, iskusnije žene u srednjim godinama zaključuju kako svi oni Vladimiru Putinu nisu ni do koljena. Njegov moćan stav, kažu, ima nemjerljiv seksepil.

Glumac je zbog tate postao političar

Chirag Paswan (33) bio je glumac u Bollywoodu. No njegovom tati, šefu indijske stranke Lok Janshakti pofalilo je ljudi od povjerenja. Chirag je danas član Lok Sabhe, niže kuće indijskog parlamenta. Na zadnjim izborima kandidati stranke bili su rođaci i obiteljski prijatelji. Tako kerumovski... Barem je zgodan.

Screenshot

U politiku ušao sa samo 23 godine

Amerikanac Aaron Schock (34) prvi je član Kongresa rođen nakon 1980. godine, a najmlađi član istoga ostao je sve do 2009. Ovaj republikanac iz Illinoisa u visoku je politiku ušao sa samo 23 godine. Nakon što se pojavio na naslovnici Men’s Healtha u raskopčanoj košulji i pokazao mišićavo tijelo, naišao je na niz osuda. Prozivali su ga za narcisoidnost. Žene se nisu bunile...

Men's Health

50 nijansi Eduarda Leitea

Gradonačelnik brazilskog gradića Pelotasa po zanimanju je odvjetnik. Žene su mu na Facebooku posvetile grupu ‘50 nijansi Eduarda Leitea’.

Screenshot

Grkinje vjeruju samo njemu

Najmlađi premijer Grčke u njezinoj demokratskoj povijesti, Alexis Tsipras, uspio je dvaput u jednoj godini dobiti parlamentarne izbore. Vladu je prvi put sastavljao nakon pobjede Syrize u siječnju 2015. Ostavku je podnio jer nije osigurao povoljne mjere štednje. Ipak, Grci su mu i u rujnu izglasali povjerenje.

REUTERS/PIXSELL

Španjolski Milanović

Pedro Sánchez (43) čelnik je socijalističke radničke stranke. Završio je ekonomiju, poduzetništvo i političke znanosti. U slobodno vrijeme igra košarku. Uz španjolski, tečno govori engleski i francuski. Zovu ga ‘el Guapo’, a to u prijevodu znači ljepotan. Pariški Le Monde usporedio ga je s Caryjem Grantom. Oženjen je i otac dvoje djece.

Reuters

Novi kanadski premijer je komad

Iako je sin legendarnog kanadskog premijera Pierrea Trudeaua, Justinu su davali male šanse. A onda je uspio stranku dovesti u red, a zatim i pobijediti na izborima. Ima 44 godine. Oženjen je i otac troje djece.

REUTERS

Političar iz meksičke telenovele

Enrique Peña Nieto ima 49 godina i 57. je predsjednik Meksika. Supruga mu je Angelica Rivera, glumica u meksičkim telenovelama. Peña Nieto ima petero djece. Izabran je na listi najzgodnijih političara u 2015. godini.

Reuters

Njegovoj moći ipak nema ravne

Iako mišičava tijela mlađahnih političara osvajaju žene diljem svijeta, mnogo je onih koje bi na vrh liste najprivlačnijih lidera smjestili ruskog predsjednika Vladimira Putina (63). Njegovom moćnom držanju doista nema ravnog.

REUTERS

Mmm... političar na motociklu

Yanis Varoufakis (54) bio je grčki ministar financija sedam mjeseci, ali dovoljno da osvoji žene na društvenim mrežama. Rijetke nije oduševio njegov opušteni odjevni stil, posebno fotografije na kojima je u kožnatoj jakni na motociklu.

Reuters

Maneken švedske lijeve stranke

Hans Linde član je švedske ljevičarske stranke. U Riksdag, švedski sabor, izabran je 2006. Imao je samo 27 godina. Našao se na 4. mjestu najzgodnijih političara u svijetu.

Screenshot

Idi na 24sata

Komentari 191

  • liliana 06.01.2016.

    Imamo mi Petrova,on je zgodan.

  • linky4 05.01.2016.

    sto se tice putina, sve stoji

  • Gordana Firšt 05.01.2016.

    Pametni i lijepi je ono što se traži, ostalo je samo nužno zlo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare