To je to što me zanima!

Žinić: Oko 500 obitelji ne može u svoje domove, trebat ćemo puno kontejnera i kamp kućica

Župan Ivo Žinić je naglasio i da mjere opasnosti od poplave nisu proglasili zbog vodostaja nego zbog stanja oštećenih nasipa
Vidi originalni članak

Krećemo u sustavni postupak rješavanja situacije. Svi načelnici stožera gradova i općina koji su stradali u potresu bili su na sastanku i dobili zadatak da usklade svoje stožere. Na županijskim stranicama objavljeni su brojevi telefona koje građani mogu nazvati i dobiti informacije, rekao je župan Ivo Žinić na konferenciji sisačkog stožera.

POGLEDAJTE VIDEO: Pomoć stalno pristiže

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na terenu su trenutno tri kategorije ljudi, oni koji su u prihvatnim centrima, ljudi koji se smještaju u kontejnere, jučer su došli prvi i nije jednostavno. Statičari obilaze terene, prvo javne objekte i ustanove kako bi te službe mogli staviti u funkciju - rekao je. 

Žinić je naglasio i da mjere opasnosti od poplave nisu proglasili zbog vodostaja nego zbog stanja oštećenih nasipa. 

- Trenutno se ne mogu sanirati jer do njih trenutno mehanizacija ne može doći - kazao je Žinić te dodao kako ima dovoljno hrane i potrepština te da zdravstveni sustav funkcionira.

Žinić je dodao i da je stotinjak kamp kućica i kontejnera na terenu te da je postavljeno njih 20-ak, a da su potrebe daleko veće. 

Prve procjene su bile da oko 300 obitelji ne može u svoje domove, ali i da su imali sastanak s načelnicima općina i da će možda biti oko 500 obitelji koje ne mogu u svoje domove, prenosi Dnevnik.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Nove s Petrinjcima 

- Ima štete i na prometnicama, na vodovodima i kanalizacijama. Sinoć je GRAD Glina opskrbljen vodom, u Petrinji još nema. Velike su štete na infrastrukturi vodovoda i kanalizacije u Petrinji - rekao je.

SEIZMOLOG KUK: 'Ove dvije hrvatske regije ne mogu doživjeti jače potrese'

Žinić je rekao da su popravili stotinjak lakše oštećenih kuća, a da će se distribuirati građevinski materijal iz centralnog skladišta.

Ne nasjedajte na lažne račune

Roman Posavec je na konferenciji istaknuo da se donacije prikupljaju na tri nivoa, a prikuplja se hrana, potrepštine, novac i građevinski materijal.

- Ne nasjedajte na lažne račune koji su otvoreni, jasne upute dane su od Vlade i nalaze se na stranicama Sisačko-moslavačke županije - ističe. Upozorava da svega ima te da se potrebe prate preko službenih stranica.

POGLEDAJTE VIDEO: BANOVINA, UZ VAS SMO!

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • PRAVDA999 01.01.2021.

    Ne uplaćujte nikakvim zakladama! Ni državnim ni privatnim! Samo ljudima za koje stvarno znate da im je potrebno..i na ruke ako je moguće.To je jedino sigurno u RH!

  • gif 01.01.2021.

    Nema problema Hrvatska ima tisuću kontejnera iz robnih zaliha. Ili???

  • zagraj 01.01.2021.

    Oni kojima su uništeni stanovi u gradu moraju dobiti smještaj u hotelima,a oni kojima su uništene kuće na selima trebaju dobiti kontejnere ili kamp kućice,jer oni nemogu napustiti svoje gospodarstvo,imaju dosta posla oko svojih kuća i životinja.... mislim da ipak nije srušeno 500 kuća na selu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare