To je to što me zanima!

Piloti kanadera: Ovo je majka svih požara, to još nismo vidjeli

Na požarištima oko Splita je više od 700 vatrogasca. Ujutro su im u pomoć došli i kanaderi. U Split je stigao premijer koji je tamo održao krizni sastanak...
Vidi originalni članak

Stožer Civilne zaštite grada Splita priopćio je u utorak navečer kako je stanje na područjima zahvaćenim požarom uredno iako je, kako navode, "nepredviđena situacija uvijek moguća, ali nije vjerojatna".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve snage su još uvijek na terenu, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Ivan Kovačević, a osim njega i ostali su predstavnici žurnih službi izvijestili Stožer o stanju na terenu i budućim aktivnostima.
 "HEP je izvijestio da će dio potrošača električne energije u Žrnovnici, Tugarama i Sitnom Donjem još neko vrijeme biti bez struje, ali tijekom noći i sutrašnjeg dana kvarovi će se otkloniti. Uključen je agregat kojim se normalizirala opskrba vodom Žrnovnice, dok je na širem gradskom području vodoopskrba u potpunosti normalizirana. Trgovačko društvo Vodovod i kanalizacija u dogovoru s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom donijelo je odluku da se potrošačima s opožarenog područja za mjesec srpanj fakturira potrošnja temeljem prosječne potrošnje za ljetno razdoblje iz prošle godine. Tom mjerom se žele ublažiti posljedice požara za potrošače s opožarenog područja", navodi se u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također se navodi da je kvaliteta zraka oko Karepovca u granicama normalnih vrijednosti, a tijekom noći i današnjeg dana to je odlagalište otpada zatrpano s 1200 metara prostornih metara zemlje.
 
POGLEDAJTE VIDEO:
 
Crveni križ je zatvorio privremeni smještaj u Spaladium Areni i zamolio građane da više ne donose donacije budući ih je prikupljeno u dovoljnoj količini.

Stožer će i dalje raditi i pratiti razvoj ovog izvanrednog stanja, te zahvaljuje građanima na suradnji i smirenom pristupu izvanrednoj situaciji u kojoj se našao Split te  medijima na suradnji i pravovremenom i kvalitetnom izvješćivanju građana, stoji na kraju priopćenja Stožera.
 
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 288

  • lotus_1 19.07.2017.

    Slika govori više od riječi....vidi ovaj upitnik iznad plamena!

  • ivancrovu 18.07.2017.

    ovo cime ovi decki gase pozar eto ja mu neznam ni ime ove naprtnjace na ledjima to smo mi koristili u vojsci 2002 kod knina u vojarni koja je nekoliko godina kasnije skroz razorena.tim vragom se ne moze ugasiti ni plamicak a ne onakva vatra.zalosna je to oprema zalosno narode a onda kad dodje ovakvo zlo oni da sa tim idu na par metara od buktinja dok se gospoda i iz hdza i iz sdpa svadjau sta je ko mogao da napravi a sjede u novim automobilima i za policiju svakeih par godina novi automobili.hep da ne pricam i posta i tako ti.

  • NNW 18.07.2017.

    kažu, majka svih požara. Još kad se pokaže TATA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare