To je to što me zanima!

Živi zid postaje sve jači: Žele i na izvanredne lokalne izbore

Prioritet nam je sad osnivanje podružnica u gradovima u kojima će uskoro biti izbori, kažu u Živom zidu, ali i napominju da žele imati ogranke u svim gradovima
Vidi originalni članak

Stranka Živi zid u posljednje vrijeme sve više radi na jačanju položaja na političkoj sceni Hrvatske. Nakon uspjeha mladog Ivana Vilibora Sinčića u prvom krugu predsjedničkih izbora, spremaju se na lokalne izbore.

Naime, u Rabu, Dubrovniku, Omišu, Hvaru, Pagu i u Novome Marofu birat će se nova lokalna vlast jer aktualne nisu uspjele donijeti proračun za 2015. godinu. Živi zid je već ranije najavio osnivanje ogranaka u dva mjesta na otoku Rabu - u Rabu i Loparu. Sinčić je nedavno vodio i javnu tribinu u Rabu te je još jednom predstavio svoj program pred punom Gradskom vijećnicom.

- Gospodin Sinčić na predsjedničkim je izborima dobio 653 glasa u Rabu, a to bi značilo da bi s tim brojem glasova u Gradskom vijeću Živi zid imao tri vijećnika - rekao je tada nezavisni vijećnik Zdenko Matijević

Na prvoj anketi raspoloženja birača na nacionalnoj razini, na kojoj je uvršten i Živi zid, imali su potporu od čak sedam posto i bili su četvrta stranka po snazi, odmah iza ORaH-a Mirele Holy. Sinčić je na tribini u Rabu rekao da još nisu sigurni kako će se organizirati u novim podružnicama, ali svakako žele izaći na predstojeće izvanredne lokalne izbore. Voditeljica novog ogranka u Rabu Ksenija Mišćenić rekla je kako će izaći na izbore “ako se uspijemo organizirati”.

- Živi zid planira utemeljiti podružnice u svim mjestima u Hrvatskoj, a sad su prioritet gradovi koje očekuju prijevremeni izbori - izjavio je nedavno jedan od osnivača organizacije Damir Trnačić. Zasad imaju podružnice u Varaždinu, Međimurju, Rijeci i Istri. Inače, nakon uspjeha na predsjedničkim izborima Živi zid ima oko 5000 članova više, a uvjereni su kako im se ne pridružuju ljudi koji ih žele iskoristiti za pojedinačne i privatne interese.

- Naši su članovi mladi idealisti - rekao je Trnačić, dodavši da zbog toga u politiku ne ulaze radi koristi.

Idi na 24sata

Komentari 206

  • mrzovoljni 15.01.2015.

    E moj Sinčiću i ti ko i svi političari iskorištavaš tuđi jad u svoju korist.

  • ivič 15.01.2015.

    objasni ti nama zašto ljudima treba krediti a poslje nebi vračali!Ajmo svi onda!Neznate šta pričate jedino bi ti u Sabor i dobru mirovinu

  • SOGY 72 15.01.2015.

    Mladi su nek se potrude,mozda bude nesto od njih.Nek se pokusaju dokazat jos koju godinu pa ce se vidjet dali vrijede ili se samo naslikavaju.U svakom slucaju trenutno su malo zeleni za ozbiljniju politiku,ali to neznaci da su nesposobni,malo iskustva,nek ostanu posteni i eto konkurencije za Zlocince (hdz,sdp i ostale uhljebe i podobne).Mladi su buducnost Hrvatske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare