To je to što me zanima!

Živio u trošnoj kućici bez struje, a sad je Đorđe (87) dobio novi dom: 'Našao sam divne ljude'

Zahvaljujući lancu dobrote i ljudima ogromnih srca, djedici Đorđu se život u jednom danu potpuno promijenio. Konačno može svoje umirovljeničke dane provesti dostojanstveno, uz nove prijatelje, smijeh i veselje
Vidi originalni članak

Našao sam divne ljude i divan novi dom, ozarenog lica, ne skidajući osmijeh s usana, rekao nam je Đorđe Kordić (87), kojeg smo posjetili u Domu za starije i nemoćne "Sveta Rita" u Vinkovcima. Do neki je dan ovaj djedica živio u trošnoj kućici u Gabošu, nedaleko Vinkovaca. Bez struje i toaleta. A onda mu se, zahvaljujući lancu dobrote i ljudima ogromnih srca, život iznenada preokrenuo. Konačno može odahnuti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Đorđu iz Vinkovaca poklonili mjesto u Domu za starije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dom ponudio besplatan smještaj za nekoga kome je najpotrebnije

A u tom lancu prva karika je vlasnica Doma, Danijela Stanić (35). Ona je zaslužna što je ovaj djedica dobio priliku za dostojanstven život, što više nije usamljen i što sada svoje umirovljeničke dane provodi uz pjesmu i veselje. Odlučila je jedno mjesto ustupiti besplatno onome kome je to najpotrebnije. Građani su im mogli predložiti kome pomoći.

- Primili smo jako puno poruka. Stvarno nije bilo lako odlučiti, ali na kraju nam se pridružio upravo Đorđe. Nekako mislim da je ljubav ono što nas pokreće i ovo je bio čin ljubavi - kaže skromno Danijela. 

Mladen Perković godinama pomagao djedici, sad ga predložio Domu da ga smjeste

Druga karika u lancu dobrote je Mladen Perković iz Ivankova.

- Najbolji prijatelj - kaže Đorđe za Mladena.

Kad je čuo da Dom nudi besplatan smještaj za jednog štićenika, odmah ih je kontaktirao i predložio Đorđa jer je znao u kakvim uvjetima živi i da njegova mirovina ne može pokriti cijenu doma.

- Mladen je s Đorđem bio u stalnom kontaktu, sve ove godine mu je pomogao. Kada smo objavili da želimo jednoj osobi omogućiti bezbrižnu starost i pružiti svu moguću ljubav, veselu i sretnu starost, Mladen je bio jedan od onih koji nam se javio - priča nam Danijela dodajući kako su odmah znali da je upravo djed Đorđe taj koji bi trebao doći k njima. 

- Smatram da ćemo onoliko koliko mi njemu damo toliko i mi dobiti zauzvrat od njega. Naš Đorđe neopisivo je inteligentan, cijeli je svoj život radio, prošao puno lijepoga i manjega lijepoga. Ima i zabilježen svoj život na 120 stranica. Svi se veselimo zajedničkim trenutcima koji nas očekuju u budućnosti - kaže Danijela s osmijehom na licu. 

Dom "Sveta Rita" brine o 54 štićenika, a dolazak novog sustanara kojemu je potrebna pomoć sve ih je razveselio.

- Zaista je bio prekrasan trenutak kad je Đorđe kročio kroz vrata Doma. Odmah se upoznao sa svima nama i jednostavno se uklopio. Izmamio nam je osmjehe na lica, imali smo osjećaj kao da je oduvijek tu - kaže nam i socijalna radnica Mateja Crnković (25).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20.03.2022.

    Država nakon Tita

  • 20.03.2022.

    Vratite čovjeka u njegov dom.

  • bečar-bečar 20.03.2022.

    hvala ljudima, ovi što misle da su ljudi neka pronađu drugi portal.bravo za ljude dobrog srca ......zašto su tako pokvareni???? čima se ne zove franjo, ante ili nedaj bože andrej- ne valja?!?! sramota za nas koji smo civilizirani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare