Obavijesti

News

Komentari 5

Živio u trošnoj kućici bez struje, a sad je Đorđe (87) dobio novi dom: 'Našao sam divne ljude'

Živio u trošnoj kućici bez struje, a sad je Đorđe (87) dobio novi dom: 'Našao sam divne ljude'
6

Zahvaljujući lancu dobrote i ljudima ogromnih srca, djedici Đorđu se život u jednom danu potpuno promijenio. Konačno može svoje umirovljeničke dane provesti dostojanstveno, uz nove prijatelje, smijeh i veselje

VIDEO

Našao sam divne ljude i divan novi dom, ozarenog lica, ne skidajući osmijeh s usana, rekao nam je Đorđe Kordić (87), kojeg smo posjetili u Domu za starije i nemoćne "Sveta Rita" u Vinkovcima. Do neki je dan ovaj djedica živio u trošnoj kućici u Gabošu, nedaleko Vinkovaca. Bez struje i toaleta. A onda mu se, zahvaljujući lancu dobrote i ljudima ogromnih srca, život iznenada preokrenuo. Konačno može odahnuti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Đorđu iz Vinkovaca poklonili mjesto u Domu za starije

Pokretanje videa...

Đorđu (87) iz Vinkovaca poklonili mjesto u Domu za starije VIDEO

Dom ponudio besplatan smještaj za nekoga kome je najpotrebnije

A u tom lancu prva karika je vlasnica Doma, Danijela Stanić (35). Ona je zaslužna što je ovaj djedica dobio priliku za dostojanstven život, što više nije usamljen i što sada svoje umirovljeničke dane provodi uz pjesmu i veselje. Odlučila je jedno mjesto ustupiti besplatno onome kome je to najpotrebnije. Građani su im mogli predložiti kome pomoći.

- Primili smo jako puno poruka. Stvarno nije bilo lako odlučiti, ali na kraju nam se pridružio upravo Đorđe. Nekako mislim da je ljubav ono što nas pokreće i ovo je bio čin ljubavi - kaže skromno Danijela. 

Mladen Perković godinama pomagao djedici, sad ga predložio Domu da ga smjeste

Druga karika u lancu dobrote je Mladen Perković iz Ivankova.

- Najbolji prijatelj - kaže Đorđe za Mladena.

Kad je čuo da Dom nudi besplatan smještaj za jednog štićenika, odmah ih je kontaktirao i predložio Đorđa jer je znao u kakvim uvjetima živi i da njegova mirovina ne može pokriti cijenu doma.

- Mladen je s Đorđem bio u stalnom kontaktu, sve ove godine mu je pomogao. Kada smo objavili da želimo jednoj osobi omogućiti bezbrižnu starost i pružiti svu moguću ljubav, veselu i sretnu starost, Mladen je bio jedan od onih koji nam se javio - priča nam Danijela dodajući kako su odmah znali da je upravo djed Đorđe taj koji bi trebao doći k njima. 

Đorđe Korđić  živio je u  teškim uvjetima, sada boravi u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveta Rita" u Vinkovcima

- Smatram da ćemo onoliko koliko mi njemu damo toliko i mi dobiti zauzvrat od njega. Naš Đorđe neopisivo je inteligentan, cijeli je svoj život radio, prošao puno lijepoga i manjega lijepoga. Ima i zabilježen svoj život na 120 stranica. Svi se veselimo zajedničkim trenutcima koji nas očekuju u budućnosti - kaže Danijela s osmijehom na licu. 

Dom "Sveta Rita" brine o 54 štićenika, a dolazak novog sustanara kojemu je potrebna pomoć sve ih je razveselio.

Đorđe Korđić  živio je u  teškim uvjetima, sada boravi u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveta Rita" u Vinkovcima

- Zaista je bio prekrasan trenutak kad je Đorđe kročio kroz vrata Doma. Odmah se upoznao sa svima nama i jednostavno se uklopio. Izmamio nam je osmjehe na lica, imali smo osjećaj kao da je oduvijek tu - kaže nam i socijalna radnica Mateja Crnković (25).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature