To je to što me zanima!

Zlatko Babić izlazi iz pritvora: Nema mjera opreza, ostaje na poziciji gradonačelnika Kutine

S obzirom da mu nisu izrečene nikakve mjere opreza, Babić se može vratiti na funkciju izabranog gradonačelnika na kojoj je bio u vrijeme kada je uhićen, 15. prosinca prošle godine
Vidi originalni članak

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, nakon četiri mjeseca što je proveo u istražnom zatvoru, izlazi danas iz istražnog zatvora na temelju rješenja istražnog suca, potvrdila nam je njegova odvjetnica Višnja Drenski Lasan. S obzirom da mu nisu izrečene nikakve mjere opreza, Babić se može vratiti na funkciju izabranog gradonačelnika na kojoj je bio u vrijeme kada je uhićen, 15. prosinca prošle godine.

'OVO JE SRAMOTA HRVATSKE' Zviždačica otkrila što su radili Babić i ekipa, a oni podnijeli kaznene prijave protiv nje

Babić je tada uhićen s još trojicom lokalnih političara - donedavnim predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem, nezavisnim vijećnikom Draženom Kinderman i gradskim vijećnikom Darkom Kousekom zbog osnovane sumnje i optužbi da temelju iskaza i snimaka razgovora zviždačice Adrijane Crvtile postojala na počinjenje kaznenih djela podmićivanja zastupnika i trgovanja utjecajem u gradskoj komunalnoj tvrtki Eko Moslavina.

INTERVJU SA ZVIŽDAČICOM Velika ispovijest Adrijane Cvrtile nakon uhićenja u Kutini: 'Svaki moj radni dan bio je pakao...'

Odvjetnica je smatrala da nema osnove za Babićevo zadržavanje u pritvoru nakon ispitivanja svih svjedoka te da se Babić može braniti sa slobode i bez davanja ostavke na funkciji gradonačelnika s obzirom da sud nije donio nikakve mjere opreza. 

Zviždačica Adrijana Cvrtila kazala nam je da je iznenađena takvom odlukom, da je Babić bio u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela te da joj nije jasno što se to promjenilo. 

Uhićeni gradonačelnici, načelnici i župani dosada su morali dati ostavke kako bi izašli na slobodu u sličnim slučajevima, a ovaj je presedan čini se potaknut i odlukama suca Vinka Mioča na Ustavnom sudu koji je prihvaćao žalbe Zlatka Babića te ukidanjem odluka županijskog suda o istražnom zatvoru upozoravao na „pravnu rupu“ koja se odnosi upravo na ovu kategoriju dužnosnika.

'NEPOPRAVLJIVA ŠTETA' Kutinski SDP traži ostavku uhićenog Zlatka Babića i provedbu novih izbora

USKOK se žalio na odluku istražnog suda, no žalba nema utjecaja na odluku da Babić izađe iz Remetinca, već će o žalbi odlučiti naknadno.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • crni77777777 17.04.2022.

    gdje je moral ,sve je moguće u hr osim ostavki lopina

  • 16.04.2022.

    ovako nešto je samo moguće u hdz privatnoj prčiji ili ti republici Hvatistanu,gdje lopuže nakon što završe u zatvoru zbog pogodovanja,lopovluka,nazad se vrate na stro radno miesto,,pa gdje toga još ima?

  • 16.04.2022.

    Naprosto je nevjerojatno i nestvarno u kakvom sistemu živimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare