News

Komentari 2

Kutinski SDP traži ostavku uhićenog Zlatka Babića i provedbu novih izbora

Kutinski SDP traži ostavku uhićenog Zlatka Babića i provedbu novih izbora

Molnar je priopćila da je Kutina postala "nacionalno popularna" zahvaljujući pojedinim članovima kutinskog HDZ-a i HSLS-a, ali nažalost ne po dobrom

Predsjednica gradske organizacije SDP-a Kutine Jasminka Molnar pozvala je u srijedu gradonačelnika Zlatka Babića, uhićenog zbog sumnje u korupciju, da podnese ostavku jer se gradom ne može upravljati iz pritvora, zahtijevajući nove gradske izbore.

Molnar je priopćila da je Kutina postala "nacionalno popularna" zahvaljujući pojedinim članovima kutinskog HDZ-a i HSLS-a, ali nažalost ne po dobrom.

Naglasila je da je gradu i građanima učinjena nepopravljiva šteta, da je SDP još početkom rujna, kada je krenulo razotkrivanje korupcije u Kutini od strane nedavno smijenjene direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, osudio takav način upravljanja te su zatražili od gradonačelnika Babića i, također poslije uhićenog, predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića (HSLS) da odmah podnesu ostavke.

No, istaknula je, Babić je potom "na vrhuncu svoje bahatosti" s konferencije za novinare sve pokušavao uvjeriti u svoju nevinost, "a očito političko uhljebljivanje pokušao je opravdati kao nešto normalno".

HDZ i HSLS nastavili političku samovolju kao da se ništa nije dogodilo

Čak i nakon njegovog odlaska iz HDZ-a i izbacivanja Kljakića iz HSLS-a te raspuštanja gradske organizacije te stranke, kazala je Molnar nastavili su provoditi političku koalicijsku samovolju kao da se ništa nije dogodilo.

Napomenula je da je u istoj akciji uhićen potpredsjednik Gradskog vijeća, nezavisni Dražen Kinderman tražio zaposlenje sina za ruku u Vijeću kod izglasavanja proračuna, što je i dobio.

"Nakon što se razotkrilo to trgovanje utjecajem, umjesto da Kinderman da ostavku na svoje mjesto potpredsjednika Vijeća i bude sankcioniran, njega gradonačelnik Babić još nagrađuje s članstvom u Nadzornom odborom u tvrtki Komunalni servisi Kutina, što je iznimno bahato i nedopustivo", poručila je.

Molnar je naglasila da uhićenje gradonačelnika i njegovih suradnika dovodi u pitanje legitimnost i vjerodostojnost sadašnje vlasti, pa poziva Babića da podnese ostavku i tako omogući građanima Kutine nove izbore i funkcionalno vođenje grada , "a ne vođeno privatnim interesima pojedinaca i njihovih dojučerašnjih političkih istomišljenika".

Trgovanje utjecajem, mito i korupcija preplavili Kutinu

"Građani Kutine zaslužuju gradonačelnika koji će se moći oduprijeti korupciji i kriminalu, a ne sudjelovati u tim radnjama. Trgovanje utjecajem, mito i korupcija koji su preplavili Kutinu moraju biti kažnjeni kako bi razočaranim građanima, osobito iseljenim mladim obiteljima, vratili vjeru u normalno funkcioniranje Grada", istaknula je.

Ustvrdila je kako su Babićeva ostavka i novi izbori prilika su da grad sa sebe spere sve ono loše što su mu pojedinci iz kutinske vlasti stavili na leđa, itekrene u razvojnu budućnost.

Inače, sudac istrage prošloga je tjedna, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prihvatio prijedlog Uskoka i odredio istražni zatvor Babiću, Kljakiću, Kindermanu te Darku Kolseku, osumnjičenima za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem u aferi Eko Moslavina.

Najčitaniji članci