To je to što me zanima!

Zlatko Hasanbegović na sinodi pravoslavne crkve u Pakracu

Ministar kulture će se u Pakracu susreti sa Svetim sinodom Srpske pravoslavne crkve te će sudjelovati na parastosu i pokopu zemnih ostataka četvorice Episkopa pakračkih
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na susret sa Svetim sinodom Srpske pravoslavne crkve u Pakrac kao svoga posebnog izaslanika šalje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

On će u Pakracu sudjelovati na parastosu i pokopu zemnih ostataka četvorice Episkopa pakračkih. Hasanbegović je potvrdio za Vijesti Nove TV da u Pakrac ide kao posebni izaslanik predsjednice.

Slavonski episkop Jovan (Ćulibrk) rekao je za Večernji list da predsjednica ima pravo poslati koga hoće i on je dobrodošao.

- Nije moje raspravljati o nečijoj podobnosti. Crkva Božja prima sve, a na Vladi je da prosuđuje je li netko za ministra ili nije – rekao je Večernjem listu episkop Ćulibrk.

On objašnjava kako je Hasanbegović, zapravo, jedina osoba koja sutra meritorno može predstavljati državu jer Sveti sinod dolazi u Pakrac pogledati kako se odvijaju radovi na obnovi saborne crkve i episkopskog dvora, za koju je Sveti sinod dao novac, ali je novac dala i država.

– Dvije trećine novca dolazi iz hrvatskog proračuna i zato ima logike da predsjednica šalje upravo ministra kulture, naime ta sredstva idu preko njih – rekao je episkop dodavši kako Sveti sinod financira i proširenje manastira u Jasenovcu, u kojem će se sutra održati i sjednica Sinoda.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • DjaniVogi 23.02.2016.

    Dragi moji ... Pa kada će već svi shvatiti da je Hrvatska država hrvatskog naroda, Srbija država srpskog naroda, Makedonija makedonskog naroda i tako dalje. Svi ostali narodi i narodnosti u matičnim državama su manjine. Manjine imaju određena prava, nikako veća od matičnog naroda. Dakle deviza "Svoje volim tuđe poštujem" ngdje se malo izgubila. Vjeroispovjest ne bi trebalo poistovjećivati s poimanjem naroda jer i hrvati kao i italijani, španjolci, austrijanci, slovenci i ini katolici svi su katolici ali ne busaju se prisvajanjem naziva tuđe državnosti. Pravoslavci u Hrvatskoj prisvajaju naziv Srbi a 99% ih Srbiju nije ni omirisalo. Isto tako hrvati u Srbiji koji prisvajaju naziv hrvati nisu ni omirisali Hrvatske. Pa dokle više "naši i vaši", podjele, frustracije ... Izgleda da netko sasvim lijepo živi od podjela i na račun podijela ...

  • MI-MA 23.02.2016.

    A zašto gospodin Hasanbegović kao Ministar nebi bio izaslanik Predsjednice, možda zato što ga tzv antifašisti prozivaju za nekakvo ustaštvo a istovremeno odobravaju pjevanje četničkih pjesama po Hrvatskoj. Zašto su četnici antifašisti a ustaše fašisti?

  • ljubica ljubičica_1 23.02.2016.

    Ministar ima pravo na svoje mišljenje i zato ga netriba stalno kritizirat.Videćemo .Možda će kulturnjake dovest u red.

Komentiraj...
Vidi sve komentare