To je to što me zanima!

Zločin iz mržnje: Objavljeni su detalji napada na vaterpoliste

Policija je istragom utvrdila da su se dvojica 25-godišnjaka i mladić (23) dogovorili da u subotu oko 13.30 sati dođu do kafića na Rivi gdje su iz mržnje napali igrače Crvene zvezde i lakše ozlijedili jednog
Vidi originalni članak

Splitska policija objavila je u ponedjeljak kako se trojicu mladića tereti da su iz mržnje napali i pokušali teško ozlijediti igrače Crvene zvezde te za razbojništvo, odnosno krađu dresa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BEZ PRIJAVE Policija pustila trojac uhićen za napad na srpske vaterpoliste

Istragom su utvrdili da su se dvojica 25-godišnjaka i mladić (23) dogovorili da u subotu oko 13.30 sati dođu do kafića na Rivi. Tamo su napali tri igrača Crvene zvezde koji su sjedili na terasi, a razlog napada bio je taj što su kod jednog vidjeli klupska obilježja na odjeći. Kako bi oduzeli dres, srpske vaterpoliste su više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu i od igrača (29) su tražili da im preda dres. Vrijeđali su ga i prijetili mu, a nakon što je on skočio u more od njega su, prijeteći nožem, tražili da preda dres što je i učinio. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igrač (29) pritom je lakše ozlijeđen. 

Policija navodi da su obavili veći broj razgovora sa svjedocima napada, pregledali stanove i druge prostorije koje kroiste osumnjičenici. Kod mladića (25) su pronašli i oduzeli majicu s klupskim obilježjima. 

POLICIJA BRZA Direktor Zvezde: Nosili smo obilježja Delija?! To nije istina!

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica 25-godišnjaka i 23-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalistička istraga nastavlja se i dalje.

Žigmanov: Ovo uvelike otežava položaj Hrvata u Srbiji 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je u ponedjeljak napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i pozvao je na odlučnu reakciju državnih tijela Hrvatske.

- U ovakvim situacijama mora se reagirati odlučno, jasno i nedvosmisleno. U protivnom, demokracija trpi... - napisao je Žigmanov na svom Twitter profilu.

On je rekao hrvatskim medijima u Vojvodini kako "Hrvati u Srbiji uvijek sa zabrinutošću prime vijest o nerazumnim aktima nasilja spram građana Srbije".

- Osobito kada je riječ o incidentima huligana spram sportaša iz Srbije i iste snažno i nedvosmisleno osuđujemo. Takvi slučajevi ne samo da negativno utječu na ukupne hrvatsko-srpske odnose, nego uvelike i otežavaju položaj Hrvata u Srbiji - kazao je predsjednik DSHV-a.

Istaknuo je kako su osude najviših dužnosnika RH i poduzeti koraci tijela vlasti, napose MUP-a, ohrabrujući. Mediji u Vojvodini i Srbiji posvetili su veliku pozornost tom incidentu.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • zoky234 11.02.2019.

    ma gluposti pišete da im preti dvanajst godina zatvora, isti će biti oslobođeni , nitko neće biti kažnjen, da se to kažnjava po zakonu takve stvari se nebi dešavale,garantiram da se ti nasilnici dobro kazne nebi bilo nikad takvih scena i niko se nebi usuddio to uraditi.

  • Archangel711 11.02.2019.

    Taj Split ogradit 5 m visokom ogradom i pretvoriti u rezervat pa turistima naplaćivat ulaznice da vide živuće krkanus dalmatikos domestics u prirodnom okruženju

  • floydri 11.02.2019.

    I zabavno i žalosno je čitati ove komentare i s jedne i s druge strane. Sve intelektualci koji navode razne povijesne događaje i razloge kako bi, ili opravdali, ili osudili ovaj napad u Splitu. Sve "intelektualci" koji jedva (ako) imaju osnovnu školu, te ne znaju sastaviti dvije suvisle rečenice, ali "poznaju" povijest do stoljeća VII... Ista je to ekipa, braća po primitivizmu. Bilo ovi naši, bilo njihovi. Braća. Potukoše se dvojica oko ćirilice i latinice, dođoše kod suca i potpisaše se palcem....

Komentiraj...
Vidi sve komentare