To je to što me zanima!

Zloglasni šef narkokartela El Chapo pobjegao je iz zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pokrenuta je opsežna potraga pa su čak i zabranjeni letovi iz obližnje zračne luke Toluca. Joaquin Guzman prvi je put iz zatvora pobjegao 2001., a uhićen je lani
Vidi originalni članak

Meksički narkobos Joaquin El Chapo (Kratki) Guzman drugi je put pobjegao iz strogo čuvanog zatvora Altiplano. Posljednji put su ga vidjeli u subotu kod tuševa, objavile su meksičke vlasti. Stražari su otkrili da je pobjegao kada su provjeravali njegovu ćeliju i primijetili da u njoj nikoga nema.

Pokrenuta je potraga zbog koje su čak zabranjeni letovi s obližnjeg aerodroma Toluca , javlja BBC .

Guzman je tako ponovo postao najtraženija osoba u Meksiku. Osuđen je zbog krijumčarenja velikih količina droge u SAD.

Prvi put pobjegao je iz zatvora 2001., a tada je podmitio čuvare i sakrio se u košari za prljavu odjeću. Uhitili su ga prošle godine u veljači.

Najtraženiji na svijetu

Guzman je rođen u gradu Badiraguato i pretpostavlja se da ima 57 godina. Važna osoba u meksičkim narko krugovima postao je još 80-ih godina, a  uspon na čelo kartela Sinaloa priskrbilo mu je 'titulu' najtraženijeg svjetskog krijumčara droge.

Njegov je kartel kontrolirao veliki dio krijumčarenja kokaina, marihuane i metamfetamina u SAD.

Prije njegova uhićenja 2014. godine, SAD je nudio nagradu od 5 milijuna dolara za informaciju koja će voditi do njegova uhićenja. Procjenjuje se da je vrijednost njegove imovine oko milijardu dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 11

  • miroslav23 13.07.2015.

    a sta su ocekivali kad su ga stavili u istu celiju kao i prvi puta, trebali su prvo zabetonirat rupu koju je prvi puta napravio hahaha.

  • navrhbrdavrbamrda 12.07.2015.

    AHAHAHAHAHAA BAS MI JE DRAGO!! NEKA !!!!!

  • Waltter nibra Hrvatsku 12.07.2015.

    čuj ovo,da pobjegao !?! ja sam jučer vozio bicikel unatrag na zadnjem kotaču po praznoj gumi bez ruku a imam 102 godine(a pedale preskaču)... piece of cake!

Komentiraj...
Vidi sve komentare