To je to što me zanima!

Zloporaba položaja: Ministar sigurnosti u BiH pod istragom

Mektić je ustvrdio kako mu se na ovaj način iz Tužiteljstva BiH pokušavaju osvetiti jer ih je ranije prozivao zbog činjenice da nisu u stanju istražiti nijedan ozbiljan slučaj korupcije
Vidi originalni članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić morao se u ponedjeljak pojaviti u državnom tužiteljstvu kojega je u proteklim godinama oštro kritizirao, a ono je sada je protiv njega otvorilo istragu u kojoj je osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti.

- Opet prave neku farsu dovodeći me ovdje - kazao je Mektić novinarima po dolasku u sjedište Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

On je pozvan dati iskaz u svojstvu osumnjičenika u predmetu koji je otvoren zbog sumnje da je Ministarstvo sigurnosti na netransparentan način provelo jedan ugovor čiji je cilj bio jačati regionalnu suradnju u slučajevima prirodnih katastrofa.

Dio novca u iznosu od oko 100 tisuća eura donacija je Europske unije, a Mektić tvrdi kako je to sve bilo pod stalnim nadzorom te da je svaki euro utrošen na zakonit način i sukladno propisanim procedurama.

VIDEO: TRAGEDIJA KOD ŠIBENIKA Tuga u Brodarici: Spašavao je brodicu, kći ga izvukla mrtvog

Mektić je u ponedjeljak ustvrdio kako mu se na ovaj način iz Tužiteljstva BiH pokušavaju osvetiti jer ih je ranije prozivao zbog činjenice da nisu u stanju istražiti nijedan ozbiljan slučaj korupcije.

Najavio je da će sada još odlučnije ukazivati na propuste u radu državnog tužiteljstva.

Mektić je na izborima u listopadu 2018. godine izabran za zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH i na toj će poziciji biti i nakon što u sklopu uspostave novog Vijeća ministara BiH bude imenovan njegova nasljednik na dužnosti ministra sigurnosti.

ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Tu dužnost u novom sazivu Vijeća ministara BiH preuzet će Fahrudin Radončić. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • histria0@yahoo.com 25.12.2019.

    Mektić, izgleda da te Dodik dobro pričepio.

  • Fajlpz 23.12.2019.

    Vidi velikog moraliste.Mogućnost čini lopova.

  • ravno1 23.12.2019.

    Gospodin se žalio "da nisu u stanju istražiti nijedan ozbiljan slučaj korupcije". I gdje je problem? Sada Tužiteljstvo ima jedan poprilično ozbiljan slučaj"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare