To je to što me zanima!

Zmajlović: Možda ipak nećemo graditi hidroelektranu Ombla

Koncentrirajmo se na neke druge projekte. Bit će vrlo teško utvrditi prevladavajući javni interes dok god postoje druge lokacije i važniji projekti, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović najavio je kako bi se moglo odustati od gradnje hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika koja je izazvala brojne kontroverze. 

Ako nova istraživanja pokažu da je riječ o spelološkoj lokaciji bogatoj endemskim vrstama, ministar smatra da bi Hrvatska morala odlučiti što je važnije - bioraznolikost ili gospodarski interes. 

- Moje je mišljenje da se trebamo koncentrirati na neke druge projekte jer će biti vrlo teško utvrditi prevladavajući javni interes dok god postoje druge lokacije i važniji projekti. Smatram da onda Ombla ne bi trebala ići - izjavio je Zmajlović, javalja HRT.

Predstavili šest projektata vrijednih pet milijuna kuna

Inače, u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u petak je predstavljeno šest projekata vrijednih gotovo pet milijuna kuna. Projekte za zaštitu bioraznolikosti sufinancirat će  Državni zavod za zaštitu prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • WOMANIZER 08.02.2013.

    ovaj mi djeluje kao da ni ne zna šta bi, a šta ne bi! sve mu je možda, budemo, ne budemo,mogli bismo, vidjet ćemo.... ?????

  • čamil 08.02.2013.

    Nema možda, pitaj Čačića pa onda pričaj.

  • demos22 08.02.2013.

    Čime će se ministar pohvaliti da je nešto izgrađeno u njegovom mandatu? Zamijeno Holy??

Komentiraj...
Vidi sve komentare