To je to što me zanima!

Zmije okupirale i dvorišta u Kutini, stanari strahuju

Bjelice su vjerojatno dogmizale preko poplavljenih polja na arheološke iskopine. Stanari Kutinske lipe djecu ne puštaju van i ne otvaraju prozore
Vidi originalni članak

Ne otvaramo prozore, a djecu se ne usudimo samu pustiti u dvorište, rekla je čitateljica A.S. iz Kutine. Ona posljednja dva tjedna živi u strahu od zmija koje su joj se nastanile u dvorištu. Njezino dvoriše nalazi se u ulici Kutinska lipa, dva kilometra od centra grada i tik do arheoloških iskopina Muzeja Moslavine.
- Kopači koji tamo rade tovarili su kamenje na hrpu ispod koje se nastanilo leglo zmija. U ponedjeljak navečer smo našli zmiju kraj kuće, naježila sam se. Suprug se srećom brzo snašao i potjerao ju - dodala je čitateljica. Ravnateljica Muzeja Moslavine Slavica Moslavac kaže kako su se s gradom dogovorili oko angažiranja stručnjaka koje će pohvatati zmije.
- Životinje su najvjerojatnije na iskopinu dogmizale za vrijeme poplava preko poplavljenih polja. Nakon hvatanja stručnjaci će pričekati dozvolu o tome gdje i kada smiju pustiti zmije. Poduzeli smo sve korake da to riješimo što prije - dodala je ravnateljica. Od stručnjaka za zmije Zorana Tadića doznali smo da se radi o neotrovnoj vrsti, bjelici ili smuku.
- Naraste do metar i pol, odlično se penje i hrani se uglavnom malim glodavcima i gušterima. To su životnije koje vole toplinu, najčešće izlaze na beton koji se brzo grije - objasnio je dr. Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • specijalist 15.06.2010.

    Ma, nek one nisu otrovne, ali sama pomisao da je vidim u kući, ili osjetim ne daj Bože na krevetu mislim da bih poludio

  • dejan_sb 15.06.2010.

    Zmije i stakori,stvarno ne znas sta je odvratnije....

  • specijalist 15.06.2010.

    Joj, dajte ne kenj..., sad ste frajeri, pomogli bi dami u nevolji a prvi bi u tutanj. Kakve veze ima, naravno da se boje ljudi, ali baš ona gleda kud ide, šta misliš da fino doma gledaš tekmu, vani upržilo, sve otvoreno i fino ti došeta pred noge? Rekao bi joj \"O, dobrodošla ti nama, hoćeš šta popiti?\" Ma dajte

Komentiraj...
Vidi sve komentare