To je to što me zanima!

Zmije su znale da će biti potres u Kraljevu, izašle na površinu

U razornom tsunamiju na Tajlandu u prosincu 2004. stradale su samo životinje koje su bile vezane ili zatočene. Ipak, nikada nije znanstveno dokazano da osjete potres
Vidi originalni članak

Iako nikada znanstveno nije dokazano, životinje se uvijek neobično ponašaju prije potresa, kao da ga osjete. Vjerojatno osjete slabije vibracije koji prethode glavnom potresu.

U Kraljevu u Srbiji mještanin je rekao kako su prije potresa zmije izašle na površinu u dvorištu kuće, piše Blic. Bratislav Stanković, direktor Veterinarske stanice Beograd rekao je kako životinje prije potresa bježe. 

U razornom tsunamiju na Tajlandu 2004. godine ljudi su se čudili kako su stradale samo one životinje koje su bile vezane ili zatočene. Sve druge pobjegle su na vrijeme.

Postoji nekoliko objašnjenja ove pojave, a jedno od njih je sluh, jer životinje reagiraju na određenu frekvenciju vibracija. Jedno od objašnjenja, također nedokazano, jesu i atmosferska električna polja koja jače utječu na životinje nego na ljude.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Igraine7 22.11.2010.

    Životinje imaju senzore. Mnoge upozore i spase gazde kad im prethodi kakav udar, možd. ili srčani.

  • Dalekoo 22.11.2010.

    Na tajlandu poginule samo zivotinje koje su bile zatocene... zmije "pobjegle" prije potresa..za ovakvo ponasanje zivotinja se zna oduvijek.. ipak znanstveno nikad nije dokazano.... to samo govori na kakvom stupnju razvoja je nasa znanost...koliko god mislili da smo napredni i dalje nemozemo objasniti svakodnevna dogadjanja oko nas, nakon svih stoljeca i znanja koje imamo jos uvijek imamo problema u medjusobnom razumijevanju a kamoli u razumjevanju drugih bica sa kojima dijelimo ovaj planet.

  • tyra 21.11.2010.

    palin

Komentiraj...
Vidi sve komentare