To je to što me zanima!

Znamo tko je dobio najviše, ali znate li tko je dobio najmanje?

Negativni rekorder izbora za Europarlament je Feliks Šauli sa liste Autohtone Hrvatske stranke prava. Šauli je dobio povjerenje, ni manje ni više, već 12 građana
Vidi originalni članak

Osim rekordnog malog odaziva birača, ovi  izbori za Europski parlament iznjedrili su političare koji su se uspjeli 'uhljebiti' te će svojih cca 8000 eura plaće, plus dodaci, zarađivati u Bruxellesu. Ali, osim toga, saznali smo i tko su 'nesretnici' koji se i ne mogu pohvaliti nekim uspješnim izbornim rezultatom.

Tako je, prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, apsolutni negativni rekorder izbora za Europarlament Feliks Šauli s liste Autohtone Hrvatske stranke prava. Šauli je, naime, dobio povjerenje, ni manje ni više, već 12 građana. 

Sljedeća na redu je Klementina Bašković s liste Agenda mladih demokrata. Ona je dobila 42 glasa. 

Nju slijedi Marija Đurin s osvojenih 46 glasova. Zanimljivo, Đurin se nalazi na Kandidacijskoj listi grupe birača koju je predvodio aktualni istarski župan i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić. Jakovčić  je 'uzeo' 15.213 glasova, što je 53,48 posto od svih koji su glasovali za tu listu.

Đurin po najmanjem broju glasova slijedi Branko Pek iz Demokratskog centra. On je dobio 47 glasova, a Peka slijedi Radovan Smokvina iz Pokreta za moderniju Hrvatsku, koji je 'zaradio'  simpatije 48 građana.

Uz njih, iznimno velik broj kandidata na drugim listama nije osvojio niti 100 glasova.

Pernar 'uzeo' 2.111 glasova

No, valja spomenuti i neka lica 'poznatija' javnosti. Vjerojatno se svi sjećaju Ivana Pernara koji je bio jedan od predvodnika Facebook prosvjeda po Zagrebu. No, pamti ga se i po sudjelovanju na nekim prosvjedima protiv ulaska u EU. Pernar je bio nositelj liste ASH/DSŽ/SP/SUH i osvojio je respektabilnih 2.111 glasova što je 33,03 posto od svih glasova koje je osvojila njegova lista.

Scwartzu povjerenje dalo tek 189 građana

Nadalje, Mladen Schwartz, osnivač Nove Hrvatske Desnice je na listi Autohtone Hrvatske stranke prava zaradio 189 glasova.

Čelnik Udruge Grozd osvojio 3.718 glasova

Ladislav Ilčić, čelnik Udruge Grozd, koja je bila glavni protivnik uvođenju zdravstvenog odgoja u školama bio je nositelj liste Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku i osvojio 3.718 glasova.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • MihaelGjuretek 10.05.2014.

    PERNAR je moj čovjek ! za njega glasajte !!!

  • AntonTrdić 16.04.2013.

    ovaj pernar je stvarno zak..c

  • Alkana 15.04.2013.

    BraVO za Grozd! Koliko vidim odmah su iza HDSSB-a dakle na 7. mjestu! Nadam se da će se udružiti s nekim obiteljskim strankama da postignu bolji rezultat na lokalnim izborima., A pregovarali su i sa Ružom. Šteta što nisu dogovorili tu suradnju. Mislim, šteta za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare