Obavijesti

News

Komentari 144

Znamo tko je dobio najviše, ali znate li tko je dobio najmanje?

Znamo tko je dobio najviše, ali znate li tko je dobio najmanje?
5

Negativni rekorder izbora za Europarlament je Feliks Šauli sa liste Autohtone Hrvatske stranke prava. Šauli je dobio povjerenje, ni manje ni više, već 12 građana

VIDEO

Osim rekordnog malog odaziva birača, ovi  izbori za Europski parlament iznjedrili su političare koji su se uspjeli 'uhljebiti' te će svojih cca 8000 eura plaće, plus dodaci, zarađivati u Bruxellesu. Ali, osim toga, saznali smo i tko su 'nesretnici' koji se i ne mogu pohvaliti nekim uspješnim izbornim rezultatom.

Tako je, prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, apsolutni negativni rekorder izbora za Europarlament Feliks Šauli s liste Autohtone Hrvatske stranke prava. Šauli je, naime, dobio povjerenje, ni manje ni više, već 12 građana. 

Sljedeća na redu je Klementina Bašković s liste Agenda mladih demokrata. Ona je dobila 42 glasa. 

Nju slijedi Marija Đurin s osvojenih 46 glasova. Zanimljivo, Đurin se nalazi na Kandidacijskoj listi grupe birača koju je predvodio aktualni istarski župan i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić. Jakovčić  je 'uzeo' 15.213 glasova, što je 53,48 posto od svih koji su glasovali za tu listu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đurin po najmanjem broju glasova slijedi Branko Pek iz Demokratskog centra. On je dobio 47 glasova, a Peka slijedi Radovan Smokvina iz Pokreta za moderniju Hrvatsku, koji je 'zaradio'  simpatije 48 građana.

Uz njih, iznimno velik broj kandidata na drugim listama nije osvojio niti 100 glasova.

Pernar 'uzeo' 2.111 glasova

No, valja spomenuti i neka lica 'poznatija' javnosti. Vjerojatno se svi sjećaju Ivana Pernara koji je bio jedan od predvodnika Facebook prosvjeda po Zagrebu. No, pamti ga se i po sudjelovanju na nekim prosvjedima protiv ulaska u EU. Pernar je bio nositelj liste ASH/DSŽ/SP/SUH i osvojio je respektabilnih 2.111 glasova što je 33,03 posto od svih glasova koje je osvojila njegova lista.

Scwartzu povjerenje dalo tek 189 građana

Nadalje, Mladen Schwartz, osnivač Nove Hrvatske Desnice je na listi Autohtone Hrvatske stranke prava zaradio 189 glasova.

Čelnik Udruge Grozd osvojio 3.718 glasova

Ladislav Ilčić, čelnik Udruge Grozd, koja je bila glavni protivnik uvođenju zdravstvenog odgoja u školama bio je nositelj liste Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku i osvojio 3.718 glasova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a