To je to što me zanima!

Zoran Milanović mora objasniti zašto neće Sessu i Šimu Savića

Prema nacrtu odluke Ustavnog suda, predsjednik je ograničen na izbor među osobama koje su na javni poziv DSV-a za predsjednika Vrhovnog suda dostavile valjanu, pravodobnu i potpunu prijavu, piše Večernji list
Vidi originalni članak

Dragovoljac Domovinskog rata koji je devedesetih stao pred transportere JNA, odvjetnik Šime Savić, ustrajanjem na poštivanju zakonske procedure mogao bi dovesti do novog zapleta oko izbora predsjednika Vrhovnog suda, piše Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protekli tjedan mediji su iz neimenovanog izvora dobili nacrt odluke Ustavnog suda o ocjeni ustavnosti članka 44.a Zakona o sudovima, koja će biti objavljena kad osam sudaca napiše podupiruća i suprotstavljena mišljenja, a imaju rok do četvrtka. Iz obrazloženja tog nacrta izričito proizlazi da Ured predsjednika države prema Zakonu o sudovima uvijek mora tražiti mišljenje Opće sjednice VS-a i nadležnog saborskog odbora o kandidatima pa tek kad ih dobije može odlučiti, ali mora i obrazložiti zašto nikoga ne predlaže.

SUKOBI OKO ĐURĐEVIĆ Milanović: Plenković je ružan, Pupovac prljav, a Jandroković zao. On se danas 'autao'

Prema tom nacrtu odluke, predsjednik je ograničen na izbor među osobama koje su na javni poziv DSV-a dostavile valjanu, pravodobnu i potpunu prijavu, sa životopisom i programom rada. A nadležni saborski odbor i Opća sjednica VS-a imaju “važnu ulogu” i njihovu relevantnost “nikome ne pripada pravo minorizirati ili negirati (...) pa i pored okolnosti da prethodna mišljenja tih tijela nemaju pravnoobvezujuću snagu”.

IZBOR ZA VRHOVNI SUD Plenković: Đurđević neće biti predsjednica Vrhovnog suda sto posto. Ta priča je završena...

Na upit bi li DSV mogao inzistirati zbog zakona i, doduše još neobjavljene odluke Ustavnog suda, da Ured predsjednika zatraži sporna mišljenja o Sessi i Saviću te predsjednik obrazloži zašto nikoga ne predlaže, predsjednik DSV-a Darko Milković odgovorio je:

- Sva pitanja će se raspraviti u srijedu na sjednici DSV-a. Moguće je i da će DSV pričekati objavu odluke Ustavnog suda, iako je predsjedniku stalo da se javni oglas žurno objavi - donosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 28.03.2021.

    Samo teškom debilu treba objašnjavati zašto sisa ne može biti predsjednik...

  • intellectus 28.03.2021.

    Citat..“ Nakon što je napao Plenkija, Pupija i Njonju, Milanović je otišao doma. Tamo mu je pozlilo...“ Nemojmo biti nepravedni, Predsjednik je izgovorio puno stvari koje su PROBLEM, koje se moraju mijenjati/riješiti. Ne, ne branim ga, pa što i ako bih, iznosim samo moje mišljenje. No, mora li nam Predsjednik otvarati oči, mora li sve to biti na ovakav način?! Ne negirajmo, ne prešutimo, Predsjednika smo MI birali DIREKTNO. On sada govori NAŠIM jezikom, sklon sam vjerovati kako milanović govori u ime svojih birača. Apsolutno legitimno, no ipak, moraju li opet biti njegovi poznati primitivni, kočijaški biseri?! Uvjeren sam kada bi milanoivić rjeđe bio bijesan, a više državnik (što NIKADA nije ni BIO), napustio biti ponašanje „Xanthippe“, prvo nije žensko a drugo ne mora ju nadmašiti. Osobno vidim da „institucije“ moraju reagirati, ovakav Predsjednik ne koristi Hrvatima i Hrvatskoj, pa se pitam, koliko On voli Hrvatsku, može li bar za trenutak stati na svoj gobec ili bar, malo umjerenije, argumentirano prikazati PROBLEM?! Ja, nun, nisam ga birao niti ga u cijelosti podržavam, ali da je primitivac sa Balkana, iza toga stojim!

  • apolitični 28.03.2021.

    što to Milanović skriva od javnosti kada želi baš nju ,nije ona jedina u državi sa potrebnim kvalifikacijama za to mjesto , ali izgleda da se jedino ona može naknadno prijaviti protuzakonito , onda to treba svima dozvoliti i običnom čovjeku koji zakasni sa prijavom za radno mjesto , da joj je stvarno stalo do poštivanja zakona ovakvi igrokazi je ne bi zanimali ,samo je postala smokvin list između dva ovna na brvnu

Komentiraj...
Vidi sve komentare