Obavijesti

News

Komentari 653

Milanović: Plenković je ružan, Pupovac prljav, a Jandroković zao. On se danas 'autao'

Milanović: Plenković je ružan, Pupovac prljav, a Jandroković zao. On se danas 'autao'
3

Moj predstojnik ureda je sastavio dopis DSV-u pa su oni odlučili raspisati javni poziv i to su i napravili. Te sekunde su krenuli u divljačku difamacije te osobe.

VIDEO

Predsjednik Zoran Milanović u Rijeci je bio na otvorenju Dječje kuće u bivšem kompleksu Rikard Benčić, a nakon otvorenja odgovarao je na pitanja o izboru predsjednika Vrhovnog suda i pritom se obrušio na Andreja Plenkovića, Milorada Pupovca i Gordana Jandrokovića. 

Uzvratio im je uspoređujući ih s karakteristikama iz naslova špageti-vesterna "Ružni, prljavi, zli", pa je tako jednog nazvao ružnim, drugog prljavim, a trećega zlim.

POGLEDAJTE VIDEO

- "Đurđević je moj kandidat ako ne odustane, a sve rade da odustane i zato je vrijeđaju i difamiraju i vuku kroz blato", rekao je Milanović u Rijeci reagirajući na poruku premijera Andreja Plenkovića da HDZ neće podržati Milanovićevu kandidatkinju jer krši pravni poredak i proceduru izbora.

Milanović je na to odgovorio da zakonom uopće nije jasno propisana procedura. 

"Uopće se ne zna što se u ovakvoj situaciji radi", rekao je Milanović reagirajući na premijerovu izjavu da se Zlata Đurđević "kompromitirala u cijelom procesu" i zato neće imati podršku HDZ-a.

Nakon što je Milanovićev ured predložio Državnom sudbenom vijeću da se raspiše novi javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda, a Zlata Đurđević potvrdila da će se na njega javiti, Milanović je ustvrdio da je od tog trenutka krenulo "pljuvanje, gaženje i valjanje po blatu Zlate Đurđević, profesorice kazneno-procesnog prava u Zagrebu".

Jandroković: Očekujem da institucije ispitaju Mamićeve optužbe na račun sudaca
Jandroković: Očekujem da institucije ispitaju Mamićeve optužbe na račun sudaca

Za Plenkovića je rekao da je on "ružni lik" koji o jednoj 50-godišnjoj ženi govori kao da je njegova priležnica, a on svodnik.

"Plenković je rekao da je ona pristala da je ja vučem kroz blato", rekao je Milanović upitavši gdje je Sanja Sarnavka, žene SDP-a i "one kojima je jezik brži od pameti da optuže svaki krivi mig".

Tu Plenkovićevu izjavu ocijenio je "seljačkom i divljačkom uvredom jedne žene koja nije napravila ništa, a kamoli protuzakonito”.

Premijeru je poručio kako Ustav kaže da predsjednik Republike predlaže predsjednika Vrhovnog suda. "Ne ti, prijatelju, ne HDZ, ne tvoj patrijarh i sponzor Vlado Šeks, Kolega, Sova""

"Prljavim likom" nazvao je pak Milorada Pupovca  "koji se usudio reći za Đurđević da je padobranka".

Pupovac politizira i trguje već 30 godina

Za Pupovca je rekao da je  čovjek koji je "na pravdi Boga s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor", upitavši koga on predstavlja i u čije ime on govori.

Ustvrdio je da on  na svakim izborima dobije više glasova hrvatskih Srba od Pupovca u cijelom njegovom "bezvrjednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom".

Pozvao ga je da vrati nekretnine u Preradovićevoj koje mu je njegova vlada greškom dala. To su nekretnine srpske Prosvjete, ne njegove klike koja arči i banči taj novac. "Neka to prodaju i podijele Srbima na Baniji", poručio je Milanović Pupovcu.

Ocijenio je da je Pupovac zadnji koji može govoriti "da je padobranka osoba koja je pravi sveučilišni profesor, za razliku od njega koji već 30 godina politizira i trguje", a Pupovcu je poručio i da je on pravi predstavnik hrvatskih Srba kao zagrebački Hrvat, porijeklom iz Dalmacije i Primorja.

Plenković: Đurđević neće biti predsjednica Vrhovnog suda sto posto. Ta priča je završena...
Plenković: Đurđević neće biti predsjednica Vrhovnog suda sto posto. Ta priča je  završena...

Trećim, "zlim likom" nazvao je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je danas rekao da je protiv Zlate Đurđević jer je bila protiv izručenja ljudi odgovornih za ubojstvo Đurekovića.

"To je laž. Ne zna da je Đurđević 2013. bila prva koja je napala moju vladu. Napala nas je zbog tzv. lex Perkovića, tvrdeći da zakon nije trebalo donositi i da smo napravili greške. Dakle, Jandroković je lažov i igra se vrlo opasnim stvarima, optužuje ju da je hrvatski izdajnik", rekao je Milanović.

Za Đurđević je rekao i da je osoba koja se ne ustručava reći što misli i iza toga stoji. "A naš Kim Il Sung je optužuje da se diskvalificirala jer krši zakon. Pitam - što krši. Osoba je pristala biti kandidat jedinog Ustavom ovlaštenog predlagatelja - predsjednika Republike", rekao je Milanović aludirajući na izjavu premijera o Đurđević.

Upozorio je i da bi zemlja mogla ući u krizu  ako se ne izabere predsjednika Vrhovnog suda, jer tada nemamo niti predsjednika Državnog izbornog povjerenstva, koje mora funkcionirati stalno.

Sessa potvrdio: Neću se javiti na novi poziv za Vrhovni sud
Sessa potvrdio: Neću se javiti na novi poziv za Vrhovni sud

"Što ćemo sada, ona (Đurđević) će biti moj kandidat i doći u Sabor i tamo će je ti tipovi gledati u lice i objašnjavati zašto ona nije najbolji izbor. Osoba koja je spremna na to, ima karakter.  A to što premijer kaže da će on nešto pregledavati, to se zove udar na hrvatski Ustav", istaknuo je.

Ustvrdio je i da se bira predsjednik Vrhovnog suda, na kojemu se HDZ-u sudi za pljačku, u drugom stupnju presude kojom su proglašeni krivima i dužni platiti hravatskim ljudima 10 milijuna kuna.

Za Mostovu inicijativu rušenja aktualnog predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, rekao je da se predsjednika Vrhovnog suda može smijeniti samo ako je protiv njega na snazi pravomoćna optužnica za djelo koje ga čini nedostojnim za obnašanje te dužnosti.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 653

VIDEO

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja