To je to što me zanima!

'Zoran Pusić nema koristi od novca koji je dobila udruga'

Predsjednik i aktivist Građanskog odbora za ljudska prava nije zaposlenik Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, priopćili su iz spomenute udruge
Vidi originalni članak

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem čelu je Vesna Pusić, dodijelilo novčanu pomoć od gotovo 249.000 kuna udruzi kojoj je predsjednik Upravnog odbora ministričin brat Zoran Pusić, reagirala je i sama udruga Centar za suočavanje s prošlošću - Documenta. Tvrde da Pusić nije zaposlenik Udruge i nema koristi od novca iz ministarstva.

- S obzirom na informacije koje su se posljednjih dana pojavile u medijima o tome kako je u dobivanju spomenutog natječaja sudjelovao Zoran Pusić, predsjednik upravnog odbora Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, želimo naglasiti kako predsjednik i aktivist Građanskog odbora za ljudska prava nije zaposlenik Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, niti na bilo koji način sudjeluje u aktivnostima Documente u radu s ukrajinskim organizacijama civilnog društva pa prema tome niti ne ostvaruje nikakvu financijsku dobit iz sredstava koje nam je odobrilo ministarstvo na čijem čelu je gđa Vesna Pusić - izvijestili su u priopćenju iz Documente.

Novac su dobili na temelju natječaja Ministarstva za podršku organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne pomoći, ističu. 

- Documenti je odobreno 248.992,80 kuna i to za pomoć u izgradnji kapaciteta ukrajinskih organizacija civilnog društva za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava - napisali su. 

Spomenuti projekt inicirali su njihove kolege iz Kuće ljudskih prava iz Kijeva.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • Satnik Dušan Jugović 02.03.2015.

    Ma odmah im vjerujem na časnu riječ.

  • dedek56 02.03.2015.

    a koliko ministrica kulture podjelila i kome,bljuje mi se................. hrvatska socijalno osjetljiva vlada.. žive od proračuna,hitno objaviti primanja ekipe iz dokumente i ostalih civilnih udruga,svih bez iznimka da vidimo gdje i koliko troše!!????

  • liliana 02.03.2015.

    Kad ćete prestat financirati udruge od kojih građani ove zemlje nemaju ništa,pa dosta više sa dijeljenjem love bez pokrića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare