To je to što me zanima!

Zračna luka Zagreb: Dobili su građevinsku za novi terminal

Projekt vrijedan 260 milijuna eura idući mjesec prelazi u ruke francuskog koncesionara ZAIC-a, a radovi bi trebali započeti najkasnije početkom listopada
Vidi originalni članak

Ministarstvo graditeljstva izdalo je građevinsku dozvolu za početak radova na novom terminalu Zračne luke Zagreb. Prema tvrdnji francuskog koncesionara, radovi bi trebali početi najkasnije početkom idućeg mjeseca, javlja Media Servis.

Projekt vrijedan 260 milijuna eura idući mjesec prelazi u ruke francuskog koncesionara ZAIC-a, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnik ministra za infrastrukturu Marko Lončarević. 

- Vrijeme preuzimanja Zračne luke Zagreb održat će se tijekom listopada, ciljamo na početak listopada - otkrio je Lončarević. 

Ništa više ne stoji na putu realizacije projekta, potvrdio je predstavnik francuskog konzorcija Christophe Petit, dodavši kako će hrvatske građevinske firme prve dobiti priliku da sudjeluju na projektu. 

Imao je i poruku za radnike Zračne luke. 

Svi zaposlenici Zračne luke Zagreb ostat će raditi pod istim uvjetima kao i dosad, rekao je Petit

- Što se tiče zaposlenika Zračne luke Zagreb, svi će ostati raditi pod istim uvjetima kao i dosad - kaže Petit i tvrdi da će sva dokumentacija biti spremna za potpis krajem rujna, najkasnije početkom listopada.  

- Hoće li to biti 1., 5. ili 10. listopada, ne mogu vam reći. Jer i zadnji zarez u tim ugovorima mora biti na svom mjestu - ističe Petit. 

Pomoćnik ministra Lončarević ponovio je da francuski konzorcij ima rok od 3 godine za izgradnju terminala od trenutka kad oni i službeno preuzmu upravljanje. Što se tiče najave Francuza da će podići visinu aerodromskih taksi za putnike, u našem ministarstvu su uvjereni da će ta cijena biti u "realnim granicama". 

- Računamo na to da će oni kao novi upravitelj Zračne luke osigurati sve preduvjete za daljnji razvoj. Mislim da im nije u interesu da te takse budu previsoke - rekao je Lončarević.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zng108 11.09.2013.

    sad je stanje aerodroma katastrofa a cjene uzas imate najskuplje karte u europi........

  • bajos41 10.09.2013.

    ajmo novinari, pročeprkajte malo... prije nekih 6-7 godina ste pisali da je neka od naših političarki kupila zemljište tu negdje oko zračne luke, valjda je imala kristalnu kuglu pa je znala gdje treba kupit

  • ViktorijaGundić 10.09.2013.

    A kaj smo mi nesposobni za nekaj vodit?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare