To je to što me zanima!

Zračni napad u Siriji: Poginulo je 26 ljudi, većinom školaraca

Civilna zaštita, koja djeluje u mjestima koje kontroliraju protivnici režima Bashara al-Assada, navodi da je u zračnom napadu pogođena stambena četvrt i škola, te da je poginulo 20 djece
Vidi originalni članak

U srijedu u zračnom napadu na selo Haas u pokrajini Idlib, koju kontroliraju sirijski pobunjenici, poginulo je barem 26 ljudi od kojih su većina školarci, objavili su spasioci Civilne zaštite.

Civilna zaštita, koja djeluje u mjestima koje kontroliraju protivnici režima Bashara al-Assada, navodi da je u zračnom napadu pogođena stambena četvrt i škola, te da je poginulo 20 djece.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, objavio je da su borbeni avioni napali nekoliko lokacija u selu uključujući osnovnu i srednju školu, te da je tom prilikom poginuo jedan učitelj i 15 djece.

Anthony Lake, šef UNICEF-a, izjavio je da je to ratni zločin ako je škola namjerno gađana. No, zasad nije poznato da li su napad izveli sirijski ili ruski avioni. 

S druge strane, sirijska državna televizija, pozivajući se na vojni izvor, objavila je da je u napadu na selo Haas poginulo više militanata, ali u izvješću nema spomena o tome da je pogođena škola. 

Ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin nada se da u napadu nisu sudjelovali ruski avioni. "Ovo je strašno, ali ja se nadam da mi nismo sudjelovali u tome. No, moram pričekati da vidim što će o tome reći naše ministarstvo obrane", rekao je Čurkin.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Nikola Jankovic 28.10.2016.

    Jedan zanimljiv članak naziva "‘LAST HOSPITAL’ IN ALEPPO CITY: WAR PROPAGANDA OVER SYRIA HITS NEW LEVELS" u kojem je korisnik sakupljao novinske članke objavljene o "bombardiranju bolnica" u Alepu te ih stavio zajedno na mapu....Zaključak izvedite sami......Ja sam zaključio da je Alepo toliko bogat grad da je imao jednu bolnicu po glavi stanovnika....Dok s druge strane o Jemenu da ne pročitamo pokoji članak u još nekupljenim medijima - ne bi smo znali ništa. pljuc

  • najiram 10 27.10.2016.

    poznati scenarij iz vjetnama...napalom spaljivali cijela sela....normalno da se boje...no približava se dan kada će sami sebe izbrisati...pogledajte njihovo razmišljanje za budućnost...zvijezdane staze...stalno ih netko napada...a u biti oni napadaju sve kud dođu...i indijanci su ih doćekali raširenih ruku...tada su ih prozvali divljacima...jedini divljaci na svijetu su englezi...i naravno evropski hoštapleri....

  • Gekko 27.10.2016.

    Tako to rade rusi. Pobiju djecu pa se nadaju da nisu oni krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare