To je to što me zanima!

Zrakoplov CA koji je letio u Rim okrenuo se i vratio u Split

Poletjeli smo iz Dubrovnika oko 16 sati. Malo prije Rima kazali su nam da se vraćamo u Hrvatsku, rekla nam je čitateljica. Sletjeli su u Split oko 17.30 sati
Vidi originalni članak

Poletjeli smo iz Dubrovnika oko 16 sati. Malo prije Rima kazali su nam da se vraćamo u Hrvatsku. Avion se okrenuo uz objašnjenje da je u pitanju nekakav tehnički kvar i da trebaju podršku u Hrvatskoj. U Split smo sletjeli oko 17.30 i rekli su da izađemo iz aviona - kazala je putnica.

'Zbog nesreće dan ranije smo bili oprezniji'

Zrakoplov Croatia Airlinesa tipa Dash letio je u subotu  iz Zagreba preko Dubrovnika prema Rimu.

- Na zrakoplovu se pokazala indikacija 'greška'. S obzirom da u Rimu nemamo tehničku bazu, zrakoplov se okrenuo i sletio u Splitu gdje postoji takva baza. Temeljito su ga pregledali i nastavit će dalje prema Rimu. Zbog nesreće od dan ranije smo bili oprezniji - kazali su u Croatia Airlinesu nakon provjere.

'Mogao je sletjeti i u Rim, ali tamo nemamo tehničku ekipu'

- Zrakoplov je mogao sletjeti i u Rim, no obzirom da tamo nemamo tehničku ekipu ne bi ga mogli pregledati. Po dogovoru su se vratili do Splita. Tamo su ga pregledali i resetirali. Sve je bilo u redu, pa je poletio prema Rimu, a već se vraća prema Zagrebu. Ne bih se složio s vještacima koji kažu da je Dash nesiguran zrakoplov ili da se više kvari - kazao je Zlatko Širac, predsjednik Uprave CA, u subotu u Zračnoj luci Zagreb. Tamo je dočekao pilote i posadu koja je uspješno prizemljila zrakoplov istog tipa kojem je dan ranije otkazao prednji kotač.


Idi na 24sata

Komentari 54

  • marija1234 29.09.2013.

    Nije mi jasno kako ljudi mogu komentirati bilo kouj kompaniju, rad i ljude u njoj ako o istom nemaju pojma. Naši mehaničari su odlično odškolovani savjesni ljudi, a naši avioni uredno prolaze sve preglede. Ovako zločesti komentari ne vode nikamo, samo štete ugledu kompanije.

  • borovica 29.09.2013.

    Kakva firma taki i avioni.

  • Putschi 29.09.2013.

    Usrali su se da bi im avion bio stavljen pod prisilom na " sporedni kolosjek " u Italiji i kompaniji pak dali zabranu koristenja njihovih zracnih luka te niza ostalih (skupih ) neugodnosti , pa su brze bolje " dali petama vjetra " Uostalom to ce dozivjet kad tad i u ostalim zracnim lukama Evrope !

Komentiraj...
Vidi sve komentare