To je to što me zanima!

Avion Croatia Airlinesa sletio u Frankfurt jer se oglasio alarm

U zrakoplovu Croatia Airlinesa na letu Zagreb-Amsterdam u utorak ujutro oglasio se alarm za dim u wc kabini. Pilot je avion s putnicima preusmjerio ka Frankfurtu
Vidi originalni članak

Brat mi je dojavio da su morali skrenuti u Frankfurt zbog alarma za dim u zahodskoj kabini. Nisu osjetili nikakav dim, no na pisti su zrakoplov sačekali vatrogasci s vozilima koji su odmah ušli u avion, rekao nam je čitatelj koji nam je proslijedio snimke svojeg brata koji je u utorak ujutro letio od Zagreba ka Amsterdamu. U letu se oglasio alarm za dim u wc kabini pa je pilot preusmjerio zrakoplov prema Frankfurtu.

- Putnici nisu napuštali svoja mjesta, a vatrogasci su provjerili avion. Nije bilo dima. Vjerojatno se alarm sam oglasio - rekao je čitatelj. Iz Croatia Airlinesa pojasnili su što se dogodilo.

- Tijekom današnjega redovitog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Amsterdam (OU450), s polijetanjem u 8 sati i 20 minuta, došlo je do indikacije dima u stražnjem toaletu zrakoplova Airbus 320. Kapetan je preventivno odlučio zrakoplov preusmjeriti u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila Zračna luka Frankfurt. Zrakoplov Airbus s 96 putnika sigurno je sletio u ZL Frankfurt.  Riječ je, dakle, o sigurnosnoj proceduri koja se primjenjuje čak i u situacijama koje bi potencijalno mogle utjecati na sigurnost letenja, odnosno putnika i posade.Pri ovakvim događajima i zračne luke pokreću svoje sigurnosne procedure te su zbog toga djelatnici vatrogasne postrojbe frankfurtskog aerodroma došli u zrakoplov i pregledali toalet. Utvrđeno je da je nije bilo nikakvog dima, odnosno da je bila riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara.Nakon što se obavi cjelokupna procedura, zrakoplov će se ponovno uključiti u redoviti promet Croatia Airlinesa. Croatia Airlines ispričava se putnicima na letu Zagreb – Amsterdam, kao i na povratnom letu Amsterdam – Zagreb zbog poremećaja u planiranom putovanju - priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Tiranosaurus 25.01.2017.

    Netko nije mogao dočekat Amsterdam pa si je smotal jednoga

  • _l_ 24.01.2017.

    ije to ništa naspram onoga što je doživio Carl Bildt http://www.24sata.hr/news/bildta-provozali-preko-splita-u-zagreb-pa-onda-u-dubrovnik-375327

  • skofun 24.01.2017.

    Najveca je komedija kad vecernji letovi iz zagreba za zadar-pula,split i dubrovnik uvijek fali jedan avion jer je u kvaru i onda putnici za zadar idu za split putnici za pulu idu autobusom u pulu, putnici iz zadra za pulu izvise jer nema aviona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare