To je to što me zanima!

Ima srčanu manu: Avionom su spašavali bebu staru jedan dan

Dijete je rođeno sa srčanom greškom, a u KBC Zagreb stiglo je u dobrom stanju. Prema informacijama koje ima ravnatelj dubrovačke bolnice, dječak će već danas biti prebačen u austrijski Linz na hitnu operaciju
Vidi originalni članak

Novorođenče, koje je u četvrtak hitno iz Dubrovnika prevezao Vladin zrakoplov u KBC Zagreb, dječačić je star jedan dan koji je bio životno ugrožen i stanje mu zahtijeva hitnu kardiokiruršku intervenciju, kaže nam ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

Dijete je rođeno sa srčanom manom, a u KBC Zagreb stiglo je u dobrom stanju.

Prema informacijama koje ima ravnatelj dubrovačke bolnice, dječak će već danas biti prebačen u austrijski Linz na hitnu operaciju, s obzirom da je očito riječ o zahvatu kakav se ne radi u Hrvatskoj. To su potvrdili i liječnici iz Zagreba.

- Novorođenče iz Dubrovnika ima izuzetno tešku prirođenu srčanu grešku, a operativni zahvat koji mu je nužan spada u onaj minimalan broj zahvata koji se u Hrvatskoj još ne rade - kaže nam prim.dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor.

To je glavni razlog zašto dječak ide na operaciju u Linz, a liječnici na Rebru proteklih su sati radili na djetetu detaljnu dijagnostiku kako bi liječnici u Linzu, kada dječak dođe, imali sve relevantne informacije o njegovom stanju. Prim.dr. Novak također nam je rekao da će se vrlo brzo na KBC-u Zagreb ustrojiti Centar za prirođene bolesti srca koji će objediniti kardiologiju za odrasle, pedijatrijski dio te anesteziologiju. Iako već sada naši liječnici rade iznimno zahtjevne i složene kardiokirurške zahvate, očekuje se da će osnivanjem Centra kvaliteta skrbi o pacijentima s prirođenim srčanim greškama biti još bolja te da će se uvesti i novi kardiokirurški zahvati.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • JALETA 21.12.2018.

    Lipo cut. Svaka cast dobrin ljudimo i brz oporavak zelim bebi

  • universe 21.12.2018.

    Trebalo je umjesto raspadnutih izraelskih kanta kupiti barem jedan ovakav avion za hitne slučajeve. Što bi se dogodilo da je Plenković putovao negdje u isto vrijeme?

  • h1gh_3nd 21.12.2018.

    uzas jadna bebica.. al cim ide avionom je necija bebica veoma skupa

Komentiraj...
Vidi sve komentare