To je to što me zanima!

Žrtva svećenika iz Slavonije u bolnici: Doživio je živčani slom

Iz svoje bolesničke postelje na odjelu psihijatrije poručio je: „Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir.
Vidi originalni članak

Mladić, žrtva svećenika iz Slavonije i Baranje čija je nepravomoćna presuda od šest mjeseci dobrotvornog rada šokirala javnost, nije izdržao pritisak ovih događanja – doživio je živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran.

„Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome me razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka“, rekao je za kamere „Provjerenog“.

Njegov slučaj izazvao je veliki interes javnosti, a unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao. To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku.   

Iz svoje bolesničke postelje na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice poručio je: „Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno!“

Žalbu na presudu osječki DORH najavio je još prošli tjedan.

„S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga po, primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude“, stoji u njihovom službenom izvješću.

Cijelu ispovijest mladića, ali i mišljenje jednog od najvećih sudskih autoriteta po pitanju prava i maloljetnika, pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22.30 na Novoj TV.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • spring19 05.10.2017.

    šta kaže onaj fra-pater od jučer, koji brani hadezeovca???

  • Kriticar87 05.10.2017.

    E samo da su crveni na vlasti... nebi seto meni pop po cesti, nego bi bio iza resetaka

  • ivko510 05.10.2017.

    Ja samo znam da bi bio iza resetaka da se radi o mom djetetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare