To je to što me zanima!

Optužnica protiv Ive Sanadera će se razmatrati 19. rujna

Sumnja se da je s Robertom Ježićem 2008. poticao predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu i prodaje jeftiniju struju
Vidi originalni članak

Ročište na kojem se trebala razmatrati osnovanost optužnice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera odgođeno je u utorak zbog bolesti Roberta Ježića. Tako su Ivan Mravak, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Lipovici, i Ivo Sanader, koji je u Remetincu, na sud došli nepotrebno. Novo ročište je sudac optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, Zdravko Majerović, zakazao već za 19. rujna.

Podsjetimo, sumnja se da je Sanader s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem 2008. godine poticao tadašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna te prodaje struju ispod tržišne cijene. 

HEP je oštećen za 3,8 milijuna kuna jer je pozajmica vraćena, a Mravak ju je navodno odobrio bez znanja Uprave HEP-a. Dioki je kupnjom struje ispod tržišne cijene nezakonito uštedio 1,95 milijuna kuna, a Dina Petrokemija 1,88 milijuna kuna. 

Tvrtkama Roberta Ježića navodno se pogodovalo kada je HEP 2008. odlučio povisiti cijene tzv. povlaštenim kupcima, među kojima su bile i njegove tvrtke. Sanader je to za Ježića tražio Ivana Mravka koji je to i učinio bez znanja Uprave. Pogodba je trajala tijekom 2008. i 2009. godine.

Sanader je o ovom slučaju ispitan u veljači prošle godine te je porekao da je zloupotrijebio položaj i ovlasti. Ivan Mravak je nedjelo odmah priznao, a Robert Ježić je isprva poricao krivnju. 

Ježić je postao i krunski svjedok na suđenju u slučajevima Ina-Mol i Hypo, a svjedočio je protiv Sanadera i u slučaju Fimi media.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • liliana 11.09.2013.

    Ivo reci tko je sve uzimao novac,reci sve što znaš o Liniču.Onda ti sve opraštamo,samo kaži sve.

  • zng108 10.09.2013.

    hahhaha sprdnja od sudenja i na kraju ce dobiti dobrotvorni rad za kaznu.....on se cinicno smije u lice svima....ubijte govno to bi bila pravedna presuda........

  • DanijelSrpak 10.09.2013.

    sad će podići optužnicu protiv sanadera, što se je uopće vratio iz austrije hahaah

Komentiraj...
Vidi sve komentare