Obavijesti

News

Komentari 36

Optužnica protiv Ive Sanadera će se razmatrati 19. rujna

Optužnica protiv Ive Sanadera će se razmatrati 19. rujna
1

Sumnja se da je s Robertom Ježićem 2008. poticao predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu i prodaje jeftiniju struju

VIDEO

Ročište na kojem se trebala razmatrati osnovanost optužnice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera odgođeno je u utorak zbog bolesti Roberta Ježića. Tako su Ivan Mravak, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Lipovici, i Ivo Sanader, koji je u Remetincu, na sud došli nepotrebno. Novo ročište je sudac optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, Zdravko Majerović, zakazao već za 19. rujna.

Podsjetimo, sumnja se da je Sanader s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem 2008. godine poticao tadašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna te prodaje struju ispod tržišne cijene. 

HEP je oštećen za 3,8 milijuna kuna jer je pozajmica vraćena, a Mravak ju je navodno odobrio bez znanja Uprave HEP-a. Dioki je kupnjom struje ispod tržišne cijene nezakonito uštedio 1,95 milijuna kuna, a Dina Petrokemija 1,88 milijuna kuna. 

Tvrtkama Roberta Ježića navodno se pogodovalo kada je HEP 2008. odlučio povisiti cijene tzv. povlaštenim kupcima, među kojima su bile i njegove tvrtke. Sanader je to za Ježića tražio Ivana Mravka koji je to i učinio bez znanja Uprave. Pogodba je trajala tijekom 2008. i 2009. godine.

Sanader je o ovom slučaju ispitan u veljači prošle godine te je porekao da je zloupotrijebio položaj i ovlasti. Ivan Mravak je nedjelo odmah priznao, a Robert Ježić je isprva poricao krivnju. 

Ježić je postao i krunski svjedok na suđenju u slučajevima Ina-Mol i Hypo, a svjedočio je protiv Sanadera i u slučaju Fimi media.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa