To je to što me zanima!

Zdravko Mustač na slobodi: O izručenju odlučuju u četvrtak

Županijski sud u Velikoj Gorici je bivšeg šefa Udbe Zdravka Mustača pustio na slobodu do eventualnog izručenja, o kojemu bi se trebalo odlučivati u četvrtak
Vidi originalni članak

Županijski sud u Velikoj Gorici pustio je bivšeg šefa Udbe Zdravka Mustača na slobodu do eventualnog izručenja, piše HRT. Njega se zajedno s Josipom Perkovićem sumnjiči da je sudjelovao u ubosjtvu emigranta Stjepana Đurekovića. 

Vjerojatno će u četvrtak odlučiti i o mogućem izručenju Zdravka Mustača. 

- Ono što je izgledno za sada, prvo je odluka o žalbi na određivanje istražnog zatvora, a drugo je izvanraspravno vijeće na kojem će se odlučivati o predaji. Što će nakon toga biti, ovisi o odlukama po ta dva postupka - rekao je Mustačev odvjetnik za Media Servis prije objavljene odluke. 

O izručenju Perkovića Njemačkoj u srijedu

Na zagrebačkom županijskom sudu čeka se odluka o izručenju Josipa Perkovića. On za razliku od Mustača odluku čeka na slobodi jer je u petak pušten iz pritvora.  

Izvanraspravno vijeće je prihvatilo žalbu odvjetnika Ante Nobila i Perkovića pustilo na slobodu, ali uz mjere opreza. Oduzete su mu osobna iskaznica i putovnica, te mu je zabranjeno napuštanje boravišta. 

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda trebalo bi odlučivati o izručenju Perkovića Njemačkoj u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • alpinist 08.01.2014.

    glasam i nadam se izručenju.

  • bepo1991 07.01.2014.

    Kad idemo u crkvu ili smo za brak zene i muskarca, onda smo nikakvi u ocima Europe, ali ka stitimo udbase i ne postujemo eun onda je sve u redu. Dajte se opametite dok nije kasno.

  • mileee999 07.01.2014.

    Bivši udbaši uopće nisu vrijedni spomena,to su obični jugo štakori koji su izdavali hrvate i mrze sve hrvatsko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare