To je to što me zanima!

Županja: Kobile pozirale na vrućini i kasnije uginule

Dvije kobile pasmine lipicanca stajale su duže vrijeme sa zapregama na polju kod Županje. Sumnjaju da su uginule od sunčanice i napora
Vidi originalni članak

Protiv vlasnika dviju kobila lipicanaca podnijeli su prijave jer su im životinje uginule pošto su dugo bile na vrućini. U utorak bi trebali biti gotovi rezultati veterinarske obdukcije kobila, koje su uginule nakon manifestacije Žetva i vršidba u prošlosti u Županji. Kobila Karla Blumenšajna, člana konjogojske udruge Stari graničar iz Županje, uginula je istog dana, prošle subote, na putu kući. Tri dana kasnije uginula je i vranica Krabbe Vinka Filipovića, predsjednika te udruge, piše tportal. Protiv vlasnika prijavu je Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskom centru za konjogojstvo podnijela novinarka i aktivistica Ljiljanka Mitoš-Svoboda. Ona tvrdi kako su konji sa zapregama na izravnom suncu stajali duže vrijeme te da su ih upozoravali da sklone životinje u šljivik. Mitoš-Svoboda kaže da je s konja curio znoj i išla pjena na usta. U subotu su na tom području izmjerili temperaturu od 39 Celzijevaca. Vlasnik uginule kobile, Vinko Filipović, kaže da su se primjereno brinuli o konjima. Dodaje da su ih napojili nakon što su stajali na suncu. Veterinaru su navodno rekli kako su životinje uginule zbog sunčanice i velikog napora.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • collino 13.07.2010.

    Kako uopće netko može braniti dvije budale koje su tako maltretirale jadne životinje ? Ako su oni toliki ljubitelji i poznavatelji konja, zar su onda to uopće morali raditi ? Briga me za nekakvu spiku da je tako bilo nekada, nismo li napredovali (bar manjina), pa onda ne vidim baš nikakvo opravdanje za te bivše školske prijatelje, susjede ili kolege po struci. I njih i vas, koji ih opravdavate treba stvarno upregnuti u bundama po ovom vremenu.

  • chivaas 13.07.2010.

    draga gospodo oni koji neznaju nista o konjima a pogotovo o tim konjogojcima nek ne pricaju gluposti

  • Univerzum 13.07.2010.

    s tim likom na sunce čitav dan pa neka vidi kako je to stoka jedna !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare