To je to što me zanima!

Župnik koji se 'razbacivao' na turbo-folk više nije svećenik

Vjernici ga podupiru: Iako su neki Makarani prigovarali don Anti Prnjaku (29) zbog turbo-folk pjesama koje je puštao, većini je sada žao što je ipak napustio službu
Vidi originalni članak

Bivši vikar župe Sv. Marka u Makarskoj, don Ante Prnjak prije mjesec dana rekao je zbogom Crkvi. Nakon četiri godine služenja Bogu u svećeničkoj odori, mladi svećenik odlučio se za svjetovni život. Partyji na kojima je sudjelovao redovito su se komentirali u gradskim kuloarima. 

Široj javnosti postao je poznat po razularenoj rođendanskoj zabavi obilježenoj turbo-folk hitovima kojoj su nazočili mnogi mladi Makarani. Stanovnici makarske Kalalarge tad su, zbog neprospavane noći i nedoličnog ponašanja, odlučili u pomoć pozvati medije. Prije godinu dana, a malo nakon proslave rođendana, don Ante premješten je u Split.

- Don Antu se ili voli ili ne voli. Svašta su o njemu govorili. Ali ne znamo nikoga tko je okupio toliko mladih u crkvi. I upravo su mladi najviše izgubili njegovim odlaskom. Poštujemo njegovu odluku. Nije nas iznenadila. On je jednostavno takav. U svakom trenutku govorio je što misli i osjeća - kaže njegova prijateljica koja je željela ostati anonimna.

Druga prijateljica dodaje kako je znao poimence sve svoje župljane, ali i vjernike iz drugih makarskih župa. Kaže da je njegov odnos prema mladima bio otvoren i prijateljski. To se djeci posebno sviđalo i privlačilo ih u crkvene klupe.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • SpaljozaZg 29.08.2011.

    Drago mi je iskreno kaj je ovaj sada vec bivsi svecenik otisao iz tog pokvarenog svijeta u kojeme vjera ne igra uloga nego politika i pare, ovako je otisao neiskvarenog duha i s vjerom u sebe i boga kaj pola svecenika nema u sebi, i tako ce zivjet u zivotu, Balkanci moji dragi, otjerali ste izvanrednog svecenika i super osobu iz svoje zupe jer jbga, taj svecenik nije kao i drugi, sad vam je zao ??? ma nemoj, prvo unistitie nekaj kaj vrijedi pa vam se jada zao ? tipicno balkanski, ono kaj valja i kaj vrijedi unistiti a ono kaj ne vrijedi pljuvati i to je nas mentalitet koji se nikada nece promjeniti. A druga stvar, i kaj sad kaj je slusao folk glazbu, svaka glazba ima svoje slusatelje kao i kaj svaka roba ima svog kupca, daleko od toga neka glazba vam se ne svidja, jbga i to je u redu al nemate pravo ponizavati druge ljude radi toga. Slusam i folk i domacu glazbu i rap i par pjesama od guns-a,metallice , uglavnom slusam sve sve zavisi kaj mi u trenutku pase za uho, jedino kaj nemrem slusat nikako je opera, i nemrem ju smisliti al mi ne pada na pamet vrijedjat nekoga tko je slusa i uziva u njoj, ne shvacal al niti ne ponizavam niti vrijedjam, 100 ljudi 100 cudi , 100 vrsta glazbe milijarde slusatelja, i nema smisla se oko ukusa raspravljat, dali isto tako vrijedjate ako netko nevoli rajcicu ?njemacke aute ?iste filmove ? Pa zakaj mozete vidjet 100 razlicitih cd-a od 100 razlicitih tipova muzike u ducanu ? zakaj mozete vidjet 100 razlicitih daski za pisanje u ducanu ? zato kaj svakom se svidja nekaj drugacije, a da pogodim vecina vas ide u crkvu i toboze je vjernik a osudjuje druge ,tracate druge, ponizavate druge, pogledajte se u ogledalo i razmislite u stvari kaj ste vi ustvari ? a ja nebi rekao vjernici, jer pravih vjernika je danas jako malo a to je ako zalosno

  • kristov 29.08.2011.

    ne ulazeću u razloge zašto "pastir napušta stado", no tko malo bolje poznaje Makarsku i prilike u njoj, čuditi se ne će. Uz ovaj komentar imao bi i prijedlog za uredništvo ovog lista da otvori religijsku stranicu i pošalje prijedlog Kaptolu da ugase Glas koncila, jer se ovdje teme "puno bolje" obrađuju, a naša javnost ima priliku komentirati, pa će sve nekako dobiti demokratski izražaj..

  • mellifera196666 28.08.2011.

    Zna pop da boga nema i da je jedan život!

Komentiraj...
Vidi sve komentare