Obavijesti

News

Komentari 186

Župnik koji se 'razbacivao' na turbo-folk više nije svećenik

Župnik koji se 'razbacivao' na turbo-folk više nije svećenik
3

Vjernici ga podupiru: Iako su neki Makarani prigovarali don Anti Prnjaku (29) zbog turbo-folk pjesama koje je puštao, većini je sada žao što je ipak napustio službu

VIDEO

Bivši vikar župe Sv. Marka u Makarskoj, don Ante Prnjak prije mjesec dana rekao je zbogom Crkvi. Nakon četiri godine služenja Bogu u svećeničkoj odori, mladi svećenik odlučio se za svjetovni život. Partyji na kojima je sudjelovao redovito su se komentirali u gradskim kuloarima. 

Široj javnosti postao je poznat po razularenoj rođendanskoj zabavi obilježenoj turbo-folk hitovima kojoj su nazočili mnogi mladi Makarani. Stanovnici makarske Kalalarge tad su, zbog neprospavane noći i nedoličnog ponašanja, odlučili u pomoć pozvati medije. Prije godinu dana, a malo nakon proslave rođendana, don Ante premješten je u Split.

- Don Antu se ili voli ili ne voli. Svašta su o njemu govorili. Ali ne znamo nikoga tko je okupio toliko mladih u crkvi. I upravo su mladi najviše izgubili njegovim odlaskom. Poštujemo njegovu odluku. Nije nas iznenadila. On je jednostavno takav. U svakom trenutku govorio je što misli i osjeća - kaže njegova prijateljica koja je željela ostati anonimna.

Druga prijateljica dodaje kako je znao poimence sve svoje župljane, ali i vjernike iz drugih makarskih župa. Kaže da je njegov odnos prema mladima bio otvoren i prijateljski. To se djeci posebno sviđalo i privlačilo ih u crkvene klupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.