To je to što me zanima!

Žužul: Problem sa Slovenijom moraju rješiti dva premijera

Istaknuo je kako je u svijetu diplomacije vrlo neobično da ministrica pregovara s nedužnosnikom te naglasio kako se problem jedino može riješiti na razini premijera
Vidi originalni članak

U Dnevniku 3 HTV-a o promjeni pregovarača sa slovenske stranke i novonastaloj situaciji u pregovorima Hrvatske i Slovenije oko Ljubljanske banke govorio je bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. 

- Novonastala situacija nije sretna i nažalost se može odgoditi ratifikacija. Napravili smo pogrešku kad smo dopustili da to postane bilateralan problem. Pa Slovenija ima i sada više problema s Italijom nego s Hrvatskom. Ali, takvo stanje je prihvatila prethodna vlada. Trebalo je reći Europskoj komisiji da je zapravo njihov problem što jedna od članica koristi EK za rješavanje svojih problema - istaknuo je Žužul.

Kazao je i kako su odnosi Jadranke Kosor i Boruta Pahora bili dobri, ali je njihov dogovor donesen po principu ucjene. Istaknuo je kako je u svijetu diplomacije vrlo neobično da ministrica pregovara s jednim nedužnosnikom te naglasio kako se problem jedino može riješiti na razini dva premijera. 

- Zoran Milanović i Janez Janša moraju razgovarati. Janša nikad nije bio neprijatelj Hrvatske, ali je sada u teškoj situaciji, i najgore da tu situaciju rješava preko Hrvatske - rekao je Žužul. 


Idi na 24sata

Komentari 61

  • Hasenfefer 18.02.2013.

    Problem može samo riješiti sud. zna se kak se zove uplitanje politike u rad pravosuđa To kaj nekima ne paše jer gube oooooooooogromne savjetodavne (čitaj kako pokrasti svoj narod) provizije je njihov problem. Uostalom, vidjeti ćemo što će plavi Nilski konj izbaciti na obalu. Doći će maca na vratanca. Lp, mračni i to jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako

  • zagi 24 17.02.2013.

    Miomire, pusti se ti politike, nego reci ti nama ...kako spavaš?

  • vidim sve 17.02.2013.

    Bože moj !!!! Pa ovaj je na slobodi !!!!!!!!!!!!!!!!????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare