To je to što me zanima!

Zviždača iz Boeinga pronašli su mrtvog. Navodno se upucao. Prijatelji: Znamo da nije tako...

Kazao mi je da ga nije strah za vlastitu sigurnost, ali ako se nešto dogodi, da to nije samoubojstvo. Nekome se nije sviđalo što on ima za reći, kazala je njegova prijateljica Jennifer..
Vidi originalni članak

John Barnett (62), bivši zaposlenik Boeinga koji je progovorio o proizvodnim problemima u tvrtki, pronađen je mrtav i navodno je počinio samoubojstvo, objavile su vlasti Južne Karoline ovog tjedna. Barnett je radio u Boeingu čak 32 godine, sve do 2017., kompanija je nakon njegove smrti izrazila sućut obitelji i prijateljima.

Umro je od ozljeda vatrenim oružjem koje je navodno sam sebi nanio. Njegov odvjetnik Brian Knowles kratko je kazao kako je Barnett bio u procesu davanja iskaza u tužbi zbog odavanja informacija povezanih s proizvodnjom zrakoplova 787 Dreamliner. Barnett je istupio u medije I nakon incidenta 5. siječnja u zrakoplovu Boeing 737 MAX 9, kojemu je otpao dio trupa usred leta, zbog čega su putnici bili izloženi i zrakoplov je morao prisilno sletjeti.

ISTRAŽUJU NJEGOVU SMRT Zviždača iz Boeinga našli su mrtvog, navodno se upucao

Boeing je nakon toga upao u veliku krizu zbog svojih standarda sigurnosti i kvalitete. Proizvodnju su mu ograničili američki regulatori pa je došlo do kašnjenja isporuka u sektoru.

- Bio je dobre volje i veselio se što će ovo sve ostaviti iza sebe. Nismo vidjeli nikakav znak da si planira oduzeti život. Nitko to ne može vjerovati - kažu i njegovog odvjetničkog tima.

INCIDENT IZ SIJEČNJA Otkrili zašto su ispala vrata s Boeinga: 'Nedostajali su vijci...'

Njegovi prijatelji sigurni su kako nije riječ o samoubojstvu.

- Ako mi se nešto dogodi, to nije samoubojstvo - navodno je kazao prijateljima prije smrti, piše NY Post.

- Znam da se nije ubio. Nema šanse - kazala je Johnova prijateljica Jennifer za ABC News. Nije htjela otkriti prezime. Odmah je dodala:

PRIZEMLJILI FLOTU Nakon što je otpao dio usred leta, na više aviona Boeinga pronašli neučvršćene dijelove

- Kazao mi je da ga nije strah za vlastitu sigurnost, ali ako se nešto dogodi, da to nije samoubojstvo. Nekome se nije sviđalo što on ima za reći. Htjeli su ga ušutkati. Zato su izveli da sve izgleda samoubojstvo - kaže Jennifer. 

Radnici iz Boeinga za NY Post su ispričali i kako je John stekao neke "moćne neprijatelje" zbog svojih istupa prošlih godina.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Prekobicnjak 16.03.2024.

    da je u rusiji onda bi bilo ubojstvo

  • Antimor 16.03.2024.

    Di su demonstracije? Lako je demonstrirati u totalitarnim režimima. Aj ti demonstriraj u demokraciji!

  • kormilar 16.03.2024.

    Isto kao u Putinovoj Rusiji! Razlika je jedino što se ovo događa na Zapadu, a ono na Istoku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare