To je to što me zanima!

A. Jolie osoba godine u Bosni: Otkrila je pakao koji smo prošli

'OBILJEŽILA JE PROŠLU GODINU' Angelini su plaketa bosanskog dnevnog lista 'Dnevni avaz' i bakrorez 'Avazov zmaj' uručeni u Muzeju holokausta u Washingtonu
Vidi originalni članak

Angelina Jolie proglašena je osobom godine po izboru bosanskog dnevnog lista 'Dnevni avaz', piše srpski Blic. Glumici i novopečenoj redateljici priznanje, koje se sastoji od plakete 'Dnevnog avaza' i bakroreza 'Avazov zmaj', u utorak je u Muzeju holokausta u Washingtonu uručio dopisnik 'Dnevnog avaza' iz Amerike. Glumica se zahvalila na prvom priznanju za svoj film 'U zemlji krvi i meda' koje je dobila od medija iz Bosne i Hercegovine. Urednici dnevnog lista svoju odluku su obrazložili riječima da je glumica svojim filmom 'koji je poput bombe odjeknuo u svijetu, obilježila prošlu godinu.

- Jolie je učinila ono što su mnogi koji se smatraju važnijim i predstavljaju se kao prijatelji ove zemlje i naroda zaboravili. Kroz posao koji najbolje zna svijetu je otkrila djelić patnje i pakla kroz koji je ova zemlja prošla - zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Čiko Spase 12.01.2012.

    ona licnost godine..

  • krizia 12.01.2012.

    skidam ti kapu

  • Capafiori 12.01.2012.

    Film koji je poput bombe odjeknuo svijetom? film??? A taj isti svijet nije reagirao kad su iz Bosne izlazile snimke krvoprolića (i sve to bez meda), masakriranja i iživljavanja! Tako je to u životu da se sve plaća dva puta: prvi put je Bosna platila krvlju, patnjom i suzama, a drugi put Angelini koja je "otkrila" Bosnu. Tužno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare