To je to što me zanima!

Abramovič je stigao na Mljet s dvije jahte i zaveslao na dasci: 'Zvali smo ga, a on je mahnuo'

Milijunaš i vlasnik nogometnog kluba Chelsea čest je gost u Lijepoj Našoj a ovoga puta posjetio je otok Mljet. Doplovio je s jahtama 'Halo i 'Eclipse', koja je druga najveća jahta na svijetu i vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara...
Vidi originalni članak

Roman Abramovič (54) je došao na Mljet s dvije jahte. Manju 'Halo' je usidrio u mjestu Polače a veću jahtu 'Eclipse' u Pomeni - ispričao nam je naš čitatelj koji je ruskog milijardera i vlasnika nogometnog kluba Chelsea fotografirao na otoku Mljetu u utorak poslijepodne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Eclipse' je druga najveća jahta na svijetu, nakon 'Azzama' u vlasništvu predsjednika UAE Kalife bin Zajed Al Nahjana. Izgrađena je 2009. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm+Voss i vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara. Sama izgradnja jahte koštala je 340 milijuna eura.

Ova 165 metara duga superjahta  može primiti 30 gostiju i 70 članova posade. Ima tri helidroma, disko klub, blindirana stakla, dva bazena, wellness centar i proturaketni štit. Može prijeći do 6000 milja u komadu, a njezini rezervoari mogu primiti milijun litara goriva.

Ruski tajkun posjeduje čak sedam jahti, a uskoro će završiti izgradnja njegove osme superjahte ‘Solaris’. Brodograditelji iz Bremena radili su na njoj tri godine, a jahta ima 48 kabina na osam paluba, bazen, teretanu, heliodrom, restorane... Njezina je cijena 430 milijuna dolara, što je ipak čini jeftinijom od superluksuzne ‘Eclipse’.

Abramovič je čest gost u Hrvatskoj i Dubrovniku, kojega posjećuje u pravilu krajem kolovoza ili početkom rujna. Čak je i prošle godine uživao u šetnji pustim Dubrovnikom, kojeg je pandemija koronavirusa u turističkom smislu jako pogodila.

PRVI PUT NA NESUĐENI KLUB Modrić i Chelsea: Abramovič je dvaput išao po Luku, ugostio ga na raskošnoj jahti, ali nije uspio

Ovoga puta u Lijepu Našu stigao je u društvu dvije žene, u pratnji tjelohranitelja. Na Mljetu će, doznajemo, ostati nekoliko dana.

- Abramovič je bio dobre volje, moja djeca su mu dovikivala 'Romane!' na što im je on veselo mahnuo - rekao je naš čitatelj te dodao da je milijarder prešao tri kilometra udaljenosti između mjesta Polača i Pomene veslajući na dasci.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Smarta 30.07.2021.

    on uvijek ide na Mljet

  • lunardi1 29.07.2021.

    mjeri udaljenost do kosova ...hahaha kad krene invazija srba na kosovo ....

  • lunardi1 28.07.2021.

    haha 70 specijalaca sa jahte naprave invaziju na hrvate samo tako ...a ono 70 kuhara i batlera ...hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare