Obavijesti

Sport

Komentari 61

Modrić i Chelsea: Abramovič je dvaput išao po Luku, ugostio ga na raskošnoj jahti, ali nije uspio

Modrić i Chelsea: Abramovič je dvaput išao po Luku, ugostio ga na raskošnoj jahti, ali nije uspio
19

Jedini put u životu Luka je pokušavao i pritiscima i bojkotom, no nije uspio slomiti gazdu. Završio je u Realu, s kojim u svom šestom polufinalu Lige prvaka i 93. utakmici u LP-u prvi put igra protiv svog nesuđenog kluba

VIDEO

To je doista bila ogromna jahta! Ugodno iskustvo, malo smo porazgovarali, ugodna je osoba. Tada sam ga upoznao i malo smo razgovarali, ništa više. Ali jahta je čudesna! 

Da, to Luka Modrić pamti iz ljeta 2011. godine, kada je nakratko skočio do Azurne obale na sastanak s jednim od najbogatijih ljudi svijeta. Roman Abramovič ima stila. Ima i novca. Ali nije uspio. I to - dvaput.

Pokretanje videa...

luka modrić 02:37

Bi li Modrićeva karijera bila još veća i uspješnija da mu klubovi nisu spustili rampu kad je htio otići u Chelsea? Vjerojatno ne. Vjerojatno bi bio tek malo bogatiji, što mu zapravo nikad nije bila vodilja, barem nakon što je s prvom većom zaradom u Dinamu kupio roditeljima novu kuću u Zadru i auto koji otac Stipe nije ni htio jer se "navikao na svoj stari".

La Liga Santander - Osasuna v Real Madrid

Ali da je Luka odlučivao, u CV-u bi mu stajalo da je igrao i za Chelsea. Dva je puta imao ponudu, dva je puta dao ruku i svoj pristanak Romanu Abramoviču i dva je puta njegov klub spustio rampu.

Dinamu se Chelsea javio 2007. Luka je htio otići, imao je 22 godine, ušao u reprezentaciju, odbio je Šahtar, kamo ga je Dinamo bio voljan prodati za 15 milijuna eura, jer je htio u 'lige petice'. Ali Dinamo nije prihvatio Abramovičevu ponudu nego ga je godinu kasnije prodao Tottenhamu za 21 milijun eura.

FILE PHOTO: Chelsea owner Roman Abramovich applauds after the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City in London

Onda je Luka pokazao da je (po)najveći majstor i u Premier ligi i Abramovič je krenuo opet. U dvorište ljutitog neprijatelja Daniela Levyja. Ugostio je Luku na jahti, Modrić je htio iskorak u karijeri, bio je spreman na to, ali opet ga klub nije pustio.

Bilo je toga ljeta i žestoko. O, da, Luka je čak djelomično i bojkotirao Tottenham, pa javno iskazao nezadovoljstvo odlukom kluba, jedini je put u životu pokušao i tom metodom. Ali Levy (se) nije dao i Modrić je morao popustiti. Uz gazdino obećanje: "Ako idućeg ljeta dobiješ ponudu nekog od najvećih klubova, recimo Reala, pustit ćemo te".

To se i dogodilo, Tottenham je dobio 30 milijuna eura, a Modrić stubu više u karijeri. Jedino je Chelsea ostao kratkih rukava.

Naosvajao se Modrić svega i svačega nakon toga, ali nikad nije stao kontra svog nesuđenog kluba. Do večeras, kada je ulog ogroman. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Real će od 21 sat ugostiti Chelsea.

Modrić je i s 35 godina ključna Realova karika, poluga koja vuče momčad. I debelo hrvatski rekorder. Ovo mu je već šesto polufinale Lige prvaka i 93. nastup u tom natjecanju. Iduće sezone ulazi u klub 100. Drugi Hrvat na listi je Ivan Rakitić s 80 nastupa u Ligi prvaka.

La Liga Santander - Real Madrid v Levante

Samo je u svom prvom polufinalu LP-a Luka ispao, 2013. od Kloppove Borussije Dortmund, koja je potom u finalu na Wembleyu izgubila od Mandžukićeva Bayerna. 2014., ’16., ’17. i ’18. Modrić je prolazio polufinale i osvojio četiri naslova europskog prvaka.

Mateo Kovačić neće igrati jer još se nije dovoljno oporavio od ozljede mišića, a ta je utakmica pod povećalom i zbog teorija da će suci biti naklonjeniji Englezima kao odmazdu Realovoj ustrajnosti na (propaloj?) Superligi. Jer dok je Talijanski nogometni savez u ponedjeljak donio propis da zabranjuje svim klubovima pristupanje bilo kojim federacijama koje Fifa i Uefa ne priznaju, Realov predsjednik Florentino Perez i dalje gradi Superligu i obračunava se s Uefom. Hoće li i Uefa s njim?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika