Show

Komentari 38

Abramovič je stigao na Mljet s dvije jahte i zaveslao na dasci: 'Zvali smo ga, a on je mahnuo'

Abramovič je stigao na Mljet s dvije jahte i zaveslao na dasci: 'Zvali smo ga, a on je mahnuo'

Milijunaš i vlasnik nogometnog kluba Chelsea čest je gost u Lijepoj Našoj a ovoga puta posjetio je otok Mljet. Doplovio je s jahtama 'Halo i 'Eclipse', koja je druga najveća jahta na svijetu i vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara...

Roman Abramovič (54) je došao na Mljet s dvije jahte. Manju 'Halo' je usidrio u mjestu Polače a veću jahtu 'Eclipse' u Pomeni - ispričao nam je naš čitatelj koji je ruskog milijardera i vlasnika nogometnog kluba Chelsea fotografirao na otoku Mljetu u utorak poslijepodne.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Eclipse' je druga najveća jahta na svijetu, nakon 'Azzama' u vlasništvu predsjednika UAE Kalife bin Zajed Al Nahjana. Izgrađena je 2009. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm+Voss i vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara. Sama izgradnja jahte koštala je 340 milijuna eura.

Ova 165 metara duga superjahta  može primiti 30 gostiju i 70 članova posade. Ima tri helidroma, disko klub, blindirana stakla, dva bazena, wellness centar i proturaketni štit. Može prijeći do 6000 milja u komadu, a njezini rezervoari mogu primiti milijun litara goriva.

Ruski tajkun posjeduje čak sedam jahti, a uskoro će završiti izgradnja njegove osme superjahte ‘Solaris’. Brodograditelji iz Bremena radili su na njoj tri godine, a jahta ima 48 kabina na osam paluba, bazen, teretanu, heliodrom, restorane... Njezina je cijena 430 milijuna dolara, što je ipak čini jeftinijom od superluksuzne ‘Eclipse’.

Abramovič je čest gost u Hrvatskoj i Dubrovniku, kojega posjećuje u pravilu krajem kolovoza ili početkom rujna. Čak je i prošle godine uživao u šetnji pustim Dubrovnikom, kojeg je pandemija koronavirusa u turističkom smislu jako pogodila.

Ovoga puta u Lijepu Našu stigao je u društvu dvije žene, u pratnji tjelohranitelja. Na Mljetu će, doznajemo, ostati nekoliko dana.

- Abramovič je bio dobre volje, moja djeca su mu dovikivala 'Romane!' na što im je on veselo mahnuo - rekao je naš čitatelj te dodao da je milijarder prešao tri kilometra udaljenosti između mjesta Polača i Pomene veslajući na dasci.

FILE PHOTO: Chelsea owner Roman Abramovich applauds after the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City in London