To je to što me zanima!

Alec Baldwin ipak nije povukao okidač pištolja na kobnom setu?

Alec Baldwin možda je ispalio hitac koji je ubio snimateljicu filma ‘Rust’ Halynu Hutchins, ali nije povukao okidač pištolja, rekla je okružna tužiteljica iz New Meksika
Vidi originalni članak

Okružna tužiteljica Santa Fea, Mary Carmack-Altwies, rekla je za Vanity Fair da je u prosincu gledala intervju Aleca Baldwina (63) za ABC i rekla kako smatra da glumac nije povukao okidač koji je usmrtio redateljicu filma 'Rust', Halynu Hutchins, piše New York Post.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni dio metka - objasnila je Carmack-Altwies.

 Baldwin je u intervjuu inzistirao da nikada nije povukao okidač. 

- Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač na njih, nikada - rekao je glumac.

NI 2022. NEĆE BITI 'NJEGOVA GODINA' Optužbama nema kraja! Nakon ubojstva, Aleca Baldwina tuže zbog klevete i duševnih boli

Carmack-Altwies je pokrenula vlastitu neslužbenu istragu kako bi istražila Baldwinove tvrdnje i dokazala da je samo povukao čekić pištolja prije nego što je ispalio metak koji je usmrtio Hutchins i ranio redatelja filma Joela Souzu (48)

- Nisam znala previše o pištoljima, a sigurno ne o revolverima iz 1850-ih. Kada prvi put čula za situaciju pomislila sam: 'O, to je ludo'- rekla je Carmack-Altwies.

Carmack-Altwies zamolila je jednog od svojih istražitelja da donese svoj starinski revolver u njezin ured kako bi provjerila je li bi mehanički kvar mogao uzrokovati ispaljivanje pištolja. Nakon testne paljbe dvojica istražitelja su pregledali pištolj kako bi potvrdili da nije napunjen. Njezin test je otkrio da je čekić mogao uzrokovati ispaljivanje metka, no službeni rezultati FBI-jeve analize oružja još se čekaju.

Iako je Baldwin rekao da nije povukao okidač, u tužbi koju je u studenom podnio supervizor scenarija ‘Rusta’ naveo je da je Baldwin ‘namjerno’ pucao iz pištolja u Hutchins.

Odvjetnici obitelji Halyne Hutchins prošlog tjedna su podnijeli tužbu protiv Baldwina za ubojstvo iz nehaja.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • japanokinezjapano 21.02.2022.

    I tako se čekić nekoliko puta sam napeo.

  • zrno soli u glavi 20.02.2022.

    Pa, gledali ste vestern filmove. KOliko puta ste vidjeli da revolveraš puca tako da dlanom lijeve ruke povlači kokot (čekić, kako ovdje kažu) revolvera, a ne pritiska okidač kažiprstom desne ruke kojom drži revolver? Krajnji rezultat je isti, revolver ispaljuje metak. Kriv je svakako bez obzira na koji način je opalio metak, naravno ne za ubojstvo s predumišljajem, nego iz nehata, jer nije znao da je napunjen bojevim mecima. Ali, bottom line, kriv je

  • Demetra ⚜ 20.02.2022.

    Jadna je i ta obitelj, ako već hoće tužiti, onda neka tuže oružara, koji je jedini odgovoran što je u pištolju bila bojeva municija. Samo što od nje(ga) ne bi mogli baš puno izvući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare