To je to što me zanima!

Auto Liz Taylor ide na prodaju: Postići će astronomsku cijenu

Automobil Elizabeth Taylor, poznat kao 'Zelena božica', od sljedećeg će mjeseca biti na aukciji, a cijena bi mogla premašiti 10 milijuna dolara zbog slavne vlasnice
Vidi originalni članak

Dvostruka dobitnica Oscara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi u fimovima 'Tko se boji Virginije Woolf?' i 'Butterfield', Elizabeth Taylor, godinama je posjedovala zeleni Rolls Royce. Bila je to Lizina ljubav koja je najduže trajala, s obzirom na to da ga je koristila od 1959. sve do 1970-ih. Automobil je u besprijekornom stanju sačuvan i do danas.

Poznat je kao 'Zelena Božica', a sljedećeg mjeseca će se naći na aukciji. Riječ je o modelu Silver Cloud II Convertible s 64.000 prijeđenih kilometara. Unatoč činjenici da se takvi modeli prodaju za otprilike 700.000 američkih dolara, ovaj automobil bi zbog tako slavne vlasnice mogao doseći višestruko veći iznos, čak više od 10 milijuna dolara. Također, činjenica je da se radi o Zelenoj Božici, modelu koji nije dosegao ukupnu nakladu veću od 20 primjeraka.

Osnivač aukcijske kuće Guernsey’s Auction Arlan Ettinger, koji i prodaje automobil, kaže da se stvari koje su bile u vlasništvu slavne glumice prodaju i po pet puta višoj cijeni.

- Za razliku od Elvisa Presleyja koji bi ujutro kupio auto i navečer ga poklonio prijatelju, Taylor je svoj Rolls Royce zadržala 20 godina i svi su ga asocirali s njom - pojašnjava Arlan.

FATALNA PRIVLAČNOST Sve je ostavio radi nje: I ženu i djecu, a upropastio je i karijeru

Taylor je zeleni Rolls Royce naručila 1959. godine nakon što se udala za pjevača Eddieja Fishera, a isporučen joj je godinu kasnije u hotel u kojem su živjeli. Zelenu boju je izabrala zbog boje haljine koju je nosila na vjenčanju. Također su presvukli i sjedala u kožu specifične nijanse zelene boje.

Fisher je i oštetio auto, a nakon što je Elizabeth završila s Richardom Burtonom, odlučila je nogirati Fishera, ali zadržati auto. Prodala ga je 1970-ih jednom obožavatelju iz Kalifornije koji je auto zadržao do današnjih dana. 

Elizabeth je preminula 2011. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.07.2019.

    svatko zeli imat taj auto, naći će se milijarder

Komentiraj...
Vidi sve komentare