To je to što me zanima!

Bend Bambi Molesters čak 12. po prodaji na Amazonu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Autori recenzija britanskih časopisa pitali su se kako se kvartet iz malog hrvatskog grada mogao specijalizirati za surf glazbu Kalifornije iz 1960.-ih
Vidi originalni članak

Hrvatska grupa Bambi Molesters na Amazon.com nalazi se na 12. mjestu na listi bestsellera po prodaji svog albuma 'As The Dark Wave Swells' u kategoriji rock albuma. Nakon što su nedavno u britanskim časopisima objavljene vrlo dobre recenzije hrvatskog benda, na 12. mjestu su zasjeli u družtu Buddy Hollyja, Chuck Berryja, Elvisa i sličnih velikih glazbenika.
- Kako se kvartet iz malog hrvatskog grada Siska mogao specijalizirati za točno onakvu surf glazbu kakva je bila u Kaliforniji 1962. godine - upitao se autor recenzije albuma iz jednog britanskog časopisa. Liderica benda, Lada Furlan-Zaborac u intervjuu za Index.hr rekla je kako nisu imali namjeru, dok su prije 15 godina kretali s radom, postati slavni već su se glazbom počeli baviti zato jer je vole stvarati. Dodala je kako zvuči lijepo to što su 12., u jednom trenutku bili su čak i 8., ali tvrdi da trenutačno ne zna koliko je to prodanih albuma u odnosu na ostale albume. Članovi benda, koji su svirali i uz slavni R.E.M., tvrde kako rade dnevne poslove da bi mogli svirati onako kako oni to vole. Svoju glazbu ipak ne smatraju amaterizmom, već profesionalnom glazbom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • flyingtiger 15.07.2010.

    za ovu vrstu glazbe potrebna je inteligencija, senzibilitet u smislu otvorenosti prema zapadnoj kulturi i određena doza ljubavi prema američkoj kulturi i duhu američkog tradicionalizma. hrvati doživljavaju sve američko kroz svoje predrasude i blockbuster hollywood filmsku produkciju. hrvati su previše opterećeni hrvatskim nacionalizmom i tradicijom, a prgrlili su kao svoj i cajkaški turbo-narodnjački melos i mentalitet istočnih susjeda te nema previše mjesta za glazbu, kulturu i tradicionalizme koji ne pripadaju našim zatucanim ognjištarskim krajevima !

  • dzudzan 15.07.2010.

    Nek su naši mediji puni Ava, Simona i ostalih kvalitetnih pjevača. Lako za Bambi Molesters.

  • mawena 15.07.2010.

    malo je čudno da za hrvatski bend znaju britanci i pola svijeta a nezna ih nitko u vlestitoj zemlji :S. bend je inače odličan, svaka čast (Y), poslušajte ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare