To je to što me zanima!

Bošnjakinju na kraju filma ubije silovatelj, srpski vojnik

DOBIT ĆE DOPUŠTENJE U redateljskom prvijencu Angeline Jolie Srbin ipak neće žrtvi odrezati dojku. Glumica će svoj film u Sarajevu početi snimati u studenom
Vidi originalni članak

Federalno ministarstvo kulture i sporta jučer je trebalo izdati dopuštenje za snimanje filma 'Untitled love story' u Bosni i Hercegovini. Angelina Jolie (35) prije nekoliko dana predala je dokumentaciju, scenarij i lokacije snimanja, koje je zatražio ministar Gavrilo Grahovac, piše Dnevni avaz. U javnost je procurio scenarij Angelinina redateljskog prvijenca, u kojem silovatelj na kraju filma ubije Bošnjakinju te priznaje da je ratni zločinac.

- Istina je da se u filmu Bošnjakinja zaljubljuje u svog silovatelja, koji je pripadnik srpske vojske. On je želi zaštititi, te je sklanja na sigurno mjesto, koje je udaljeno od ostalih zarobljenika. Donosi joj hranu i ostale potrepštine - ispričao je za Dnevni avaz izvor koji je pročitao scenarij. Dodao je kako se Srbin i Bošnjakinja strastveno zaljubljuju, ali na kraju dolazi do preokreta.

Autentičan prikaz ratnih zbivanja

- Uoči bombardiranja oboje se sklanjaju u crkvu. Oko njih ginu srpski vojnici, pa Srbin posumnja da je Bošnjakinja izdala lokaciju neprijatelju. On ju ubije i preda se stranim vojnicima te priznaje da je ratni zločinac - rekao je.

Istaknuo je da je Jolie sve autentično prikazala. Ovakvim scenarijem negiraju se dosadašnja nagađanja da će silovatelj žrtvi odrezati dojku. 

'Film nije izopačena fantazija'

Angelina je u ekskluzivnom intervjuu za USA Today demantirala da film počinje scenom silovanja.

- Film nije izopačena fantazija, ali neću uljepšavati zlo koje se zbilo - rekla je Jolie i dodala da se prva scena odvija u diskoteci prije početka rata. Dvoje zaljubljenih se zabavlja uz ples i glazbu. Glumica kaže da je to tipična ljubavna priča koju obilježavaju ratne strahote. Glavne uloge tumače Goran Kostić i Zana Marjanović, koje je Jolie prikazala kao Romea i Juliju. Za film ju je navodno inspirirala istinita priča o Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare