To je to što me zanima!

Centralna kanadska banka: Prestanite sa 'spockingom'

Obožavatelji u Kanadi su primijetili da lik W. Lauriera koji se nalazi na novčanici od pet dolara sliči legendarnom Spocku pa su ga odlučili dotjerati da sličnost istaknu
Vidi originalni članak

Leonard Nimoy, glumac koji je utjelovio lik legendarnog Spocka u seriji 'Zvjezdane staze', preminuo je u petak u 84. godini, a kanadski obožavatelji mu na neobičan način odaju počast. Primijetili su da lik Wilfrida Lauriera, njihovog sedmog premijera, koji se nalazi na novčanici od pet dolara pomalo sliči Spocku pa ga 'ukrašavaju' kako bi tu sličnost istaknuli. Dodaju mu frizuru, obrve i zašiljene vulkanske uši, a neki dodaju i tekst njegove krilatice 'živi dugo i uspješno'. Svoje uratke dijele na društvenim mrežama s hashtagom 'SpockingFives'.

Zbog svega je reagirala i Centralna kanadska banka koja je upozorila obožavatelje da crtanje po novčanicama nije ilegalno, ali s razlogom ljudi to inače ne rade. 

- Šaranje po novčanicama može ugroziti njihovu sigurnost i vijek trajanja. Također, takve novčanice možda nećete moći adekvatno promijeniti, a - u konačnici - smatramo da time na neki način i vrijeđate simbole naše zemlje i nacionalni ponos - objavili su.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • svejedobro 05.03.2015.

    Lijepo, oni bar imaju po čemu šarati..

  • kung fu panda 05.03.2015.

    i kod nas kruže novčanice na kojima piše vrati se

  • ella123xD 05.03.2015.

    Što je bilo na novčanici od 5 kuna ,sjeća li se tko?Mogu uguglat ali nije to to.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare