To je to što me zanima!

Chefu Mati Jankoviću hakirali Instagram, nije ga htio otkupiti: 'Ne mislim plaćati, to je suludo'

Mate je od svog starog Instagrama profila odlučio odustati, iako kaže da ga je gradio godinama: 'Htio sam se ulogirati, ali nisam mogao ući u svoje postavke. Paralelno sam primio mail da mi je sve promijenjeno'
Vidi originalni članak

Mate Janković (43) javio se pratiteljima s novog Instagram profila nakon što je odlučio stari profil prepustiti hakerima. Naime, chefu je 'provaljeno' u profil, te mu više nije mogao pristupiti. 

- Na moju žalost, Instagram račun mi je u petak hakiran. Ljudi koji su to napravili tražili su finu svotu novca da mi ga vrate, što sam odbio. Račun su mi obrisali i bio sam prisiljen napraviti drugi. Ajmo ispočetka - napisao je Mate uz prvu i jedinu fotografiju na novom profilu, na kojem je već skupio više od 1,5 tisuća pratitelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na svom je novom profilu objavio screenshotove dopisivanja s hakerom, te na koji način ga je tražio tri tisuće eura u Bitcoinima.

- Pozdrav, ja sam hakirao tvoj račun. Ako ga želiš natrag, moraš platiti. Ovaj posao radim kako bih zaradio, nemam namjeru oštetiti ti račun. Ako platiš, dobit ćeš ga natrag - napisao je haker Mati preko WhatsAppa, a kuhar je uz story napisao da to 'tako izgleda'. 

Chef je za Index otkrio što misli o otkupljivanju profila.

- Nakon toga su mi samo rekli da će mi obrisati račun i to je to. Naravno da ja ne bih izbrisao takav račun, naročito jer sam ga gradio 10 godina i bio mi je komercijalno upotrebljiv. No, s druge strane, ne mislim plaćati nikakve otkupnine za tako nešto, to je suludo.

Kako kaže, pokušao je kontaktirati korisničku podršku Instagrama, no u kratkom roku nitko nije reagirao na njegove upite.

- Cijeli proces je toliko zamršen. Nema šanse da za tako kratak period netko reagira. Procijenio sam da se ne isplati natezati i plaćati, nego napraviti drugi profil i biti pažljiviji - rekao je. 

SUD POKRENUO POSTUPAK 'Papak kuhar' pred stečajem: Firma chefa Mate Jankovića u dugu većem od 85.000 kuna

Mate je imao velik broj pratitelja koje će sad morati ponovno okupiti, a na Facebooku ga prati 86 tisuća ljudi. 

- Trebat će mi neko vrijeme da se oporavim, ali imam Facebook, koji je također dovoljno jak. Žao mi je, ali preživjet ćemo - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • VaisZg 21.02.2022.

    Ja sam jednom platio oko 50$ i nikad više, nakon 10 dana će ti opet hakirati account i tako u nedogled.

  • nervozni poštar 21.02.2022.

    Pa jesi ti njemu rekao da nemaš 3 soma eura i da ti je firma otišla u stečaj?

  • POMOCNI RADNIK 20.02.2022.

    svasta..sto im nisi platio..ja svaki tjedan platim po 50 eura i tako dok budem zivio..nije strasno...svi placaju..bas si skrtica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare