To je to što me zanima!

Christopher Nolan snimio novi blockbuster 'Oppenheimer': Glume brojna holivudska lica

Film je temeljen na životu J. Roberta Oppenheimera, američkog fizičara koji je sudjelovao u stvaranju prve atomske bombe
Vidi originalni članak

Renomirani filmski redatelj Christopher Nolan (51) odabrao je J. Roberta Oppenheimera kao temu za svoj novi film, vrativši gledatelje u vrijeme kad je američki teorijski fizičar nadgledao stvaranje atomske bombe tijekom Drugog svjetskog rata.

Nolanov triler 'Oppenheimer' temelji se na biografiji 'American Prometheus' iz 2005. koju su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin, a u njemu glume zvijezde poput Matta Damona (52), Roberta Downey Juniora (58), Emily Blunt (40) i Cilliana Murphyja (47), koji u glavnoj ulozi utjelovljuje 'oca atomske bombe'. Film bi se u kinima trebao pojaviti kasnije ovog mjeseca. 

- Oppenheimerova priča je jedna od najdramatičnijih koje znam i ima mnogo, mnogo aspekata zbog kojih je tako neodoljiva - rekao je Nolan u zajedničkom intervjuu s Murphyjem za Reuters.

- Samo sam htio odvesti gledatelje tamo da budu u toj sobi s tim ljudima dok su morali donijeti te grozne odluke koje su odredile svijet u kojem sada živimo - dodao je.

Oppenheimer je upravljao tajnim laboratorijem Los Alamos, uspostavljenim za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta u sklopu Projekta Manhattan radi izgradnje prve atomske bombe.

Nadgledao je detonaciju prve atomske bombe 'Trinity' u pustinji u saveznoj državi Novi Meksiko prije nego što je oružje korišteno u bombardiranju Hirošime i Nagasakija.

 - Ima toliko informacija (o Oppenheimeru). Kao glumac, moj posao je da zapravo idem za čovječnosti i emocijama te kompleksnosti i moralnosti lika - kazao je Murphy, koji je već surađivao s Nolanom.

 - Stoga zapravo nisam tratio mnogo vremena na fiziku, (nego) samo malo. No, čovjek je taj za kim sam išao - dodao je Murphy.

Nolan je poznat po svojim konceptualnim narativima i vizualnom stilu u filmovima poput 'Početak', 'Tenet' i trilogije o superjunaku Batmanu.

SEZONA JE POČELA Hoće li ove godine Christopher Nolan napokon dobiti Oscara?

- 'Oppenheimer' je neka vrsta mješavine svakog filma Chrisa Nolana ikad, od kojih su svi doveli do postavke otprilike duboke poput ove - rekao je Downey Junior, dodavši da je riječ o zabavi koja će gledatelje držati 'na rubu stolca'. 

 - Bilo je ludo biti dio snimanja filma i još je luđe gledati ga -  istaknuo je.

POGLEDAJTE 5 BRZIH PITANJA SA SLOVENSKIM BENDOM 'JOKER OUT':

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare