To je to što me zanima!

Ćiro plakao na sprovodu Relje Bašića: 'Svi smo ga voljeli...'

Glumački svijet je neutješan, a kolege su uvjereni da će Reljin opus biti zanimljiv i generacijama koje tek dolaze. Osim što je bio vrsni glumac, kolege ističu da je bio galantan gospodin i brižan prijatelj
Vidi originalni članak

Uz laganu džez melodiju, stotine prijatelja i kolega oprostili su se od Relje Bašića. Jednako toliko crvenih i bijelih ruža ostavili su na njegovom lijesu. Na zagrebačkom Krematoriju posljednji put od glumca došli su se pozdraviti političari, sportaši i glazbenici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bili smo vezani cijeli život. Relja je 1957. najavljivao koncerte grupe 4M, pa je svirao na Sljemenu, a ja sam ga slušao. Poznajemo se iz studentskih dana, kad sam bio na prvoj, a on na četvrtoj godini Akademije. U pauzama smo se zbližili i ostali prijatelji do kraja - rekao je Miro Ungar (79). Glumački svijet je neutješan, a kolege uvjereni da će Reljin opus biti zanimljiv i generacijama koje tek dolaze. Osim što je bio vrsni glumac, kolege ističu da je bio galantan gospodin i brižan prijatelj.

- Svi smo ga voljeli. Moja veza s Reljom započela je 1997. kad se SDP žalio na medijski linč. On je tada rekao: “Ma što pričate, mediji linčuju samo Ćiru Blaževića.” Prvom sam mu prilikom iz Švicarske donio najveću bombonijeru - rekao je nogometni trener.

Njih dvojica nisu se poznavala otprije no nakon Bašićeve reakcije, Ćiro se javio Relji te su postali bliski prijatelji. Trener svih trenera pustio je suzu dok je Velikom dvoranom svirala Diklićeva pjesma ‘Još samo večeras’. Ćiro se slomio nakon stihova “..i šapni mi tiho da još nije kraj” te zaplakao.

Na posljednjem ispraćaju glumci i prijatelji tješili su Bašićeve kćeri Ninu (54) i Niku (30) koje su uz Reljinu suprugu Koraljku (65) dostojno stajale uz odar. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • plik 18.04.2017.

    a kakvo je to "dostojno" stajanje uz odar ?!?!

  • Sjajna25 13.04.2017.

    Legende žive vječno!

  • Milokliz 13.04.2017.

    Plače ćiro jer zna da je i on jako blizu

Komentiraj...
Vidi sve komentare