To je to što me zanima!

Cobain 'visio' s Hrvatom, a tog dana je sve šokirao odlukom...

Kada je umro imao je samo 27 godina te je završio u (ne)slavnom 'Klubu 27', među velikim glazbenicima koji su preminuli upravo u toj, čini se kobnoj godini. Na današnji dan slavio bi 53. rođendan
Vidi originalni članak

Frontmen neprežaljenog benda Nirvana, Kurt Cobain, šokirao je cijeli svijet kad je 5. travnja 1994. počinio samoubojstvo. Pucao si je sačmaricom u glavu u svojem domu u Seattleu, a pokraj njegovog tijela pronađeno je oproštajno pismo napisano crvenom tintom i posljednji album benda naziva 'In Utero'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U trenutku njegove smrti Nirvana je bila na vrhuncu popularnosti, a Kurt Cobain je bio predvodnik cijele jedne generacije. Iza sebe je ostavio kćer Frances Bean Cobain (27) i suprugu Courtney Love (55). Legendarni glazbenik danas bi, da je živ, proslavio 53. rođendan. 

NEPREŽALJENA IKONA 'Nemam više strasti, zato bolje izgorjeti nego polako nestajati'

Kada je umro imao je samo 27 godina te je završio u (ne)slavnom 'Klubu 27', među velikim glazbenicima koji su preminuli upravo u toj, čini se kobnoj godini. Na drogu se 'navukao' još kao tinejdžer, a kasnije se njegova ovisnost otela kontroli. 

Chris, kasnije Krist Novoselic (54), bio je gitarist jedne od najpopularnijih grupa u povijesti. Podrijetlom s dalmatinskog otoka Iža, odakle je njegov otac otišao živjeti u Seattle, Krist je bio jedan od dvaju osnivača Nirvane. Početkom osamdesetih čak je proveo godinu dana u školi u Zadru. Odrastao je s Kurtom Cobainom on i Krist postali i ostali najbolji prijatelji, a rastavila ih je tek Kurtova smrt.

- Sjećam se toga dana. Krist je bio kod nas doma, a Kurt u Seattleu. Bila je vijest na radiju, a Krista su zvali na telefon da ga dođe identificirati. Potreslo ga je to jako, zamolio je da ga ja odvezem - ispričao je prije nekoliko godina u intervjuu Kristov otac, koji se vratio živjeti na Iž.

S KONCERTA IZ 1993. Cobainova vesta prodala se za 2 mil. kuna: Nikad ju nisu prali

Dodao je kako Kurt nije bio depresivan, iako je javnost možda imala drugačiji dojam zbog njegovog načina života i pjesama. 

- Bili su sretni kad im je krenulo. Sjećam se, Chris me zvao na telefon iz New Yorka kad su gostovali u showu 'Saturday Night Live' da ih gledamo. Bio sam jako ponosan. Ostajali smo budni gledati i njihove nastupe na MTV-u, pa tko ne bi? Mali Kurt je bio normalan sve dok nije upoznao onu Courtney - tvrdi Kristov otac, koji za sve krivi rokericu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 21.02.2020.

    Alice In Chains- We die young

  • BigKurz 20.02.2020.

    jasam čuo da su sam bog i isus krist bili hrvati zapravo, visili su s josipom bozanićem cijeli dan navodno.

  • zeljko299 20.02.2020.

    Svaka čast ali daleko su bolji SOD, Googsmack, Disturbed i Tool.

Komentiraj...
Vidi sve komentare