To je to što me zanima!

Dedić ne vjeruje da Keme više nema: Bio mi je kao mlađi brat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
NE MOŽE SE POMIRITI Kantautor Arsen Dedić kaže kako je neutješan zbog Kemalove smrti jer su bili srodne duše. Jako mu je teško govoriti o njemu
Vidi originalni članak

Upoznali smo se prije nego što je postao punoljetan i ostao je jedan od mojih najboljih prijatelja. Zapravo, bio mi je kao mlađi brat. To se nije promijenilo sve do jučer, govori tužnim glasom Arsen Dedić (76) o pokojnom kolegi Kemalu Montenu.

Zagrebački kantautor kaže da jedino što trenutačno osjeća je iskrena i velika tuga zbog preranog Kemalova odlaska.

- Teško mi je govoriti o njemu, imam osjećaj da rasprodajem njegovu tragediju. Bilo je to prijateljstvo u kojem nikad nije pala ni jedna ružna riječ, nikad nismo imali ni jedan nesporazum - kaže Dedić koji je s Kemalom surađivao na mnogim pjesmama.

- Evo, i na njegovoj kompilaciji objavljenoj prošle godine je pjesma ‘Dušo moja’ koju smo zajedno skladali i koju je napisao još jedan prerano izgubljeni prijatelj Zvonimir Golob.

I Kemal se često prisjećao brojnih zgoda s Arsenom i njegovom suprugom Gabi Novak (78). Na njihovo inzistiranje Kemal se sa suprugom Brankom (64), kćeri Adrianom (42) i sinom Đanijem (40) iz ratnog Sarajeva preselio u Zagreb 1995. godine. Arsen je odabrao i ime njegovoj kćeri. Kemal je ispričao kako je na fešti u čast rođenja djeteta rekao Arsenu da će se zvati Klaudija, po očevoj rođakinji u Italiji. Arsen je rekao da je ljepše Adrijana jer znači Jadranka i asocira na more. Kemal je to prihvatio i odabrao Arsena za krsnog kuma.

Monteno ima rodbinu u Italiji jer se otac kao vojnik okupatorske vojske zaljubio u njegovu majku. Ostavio je prvu ženu i obitelj u Italiji te u Sarajevu radio kao oružar NK Željezničar.

Sin Đani vratio se u Zagreb da bi bio bliže ocu

Uz suprugu Branku i kćer Adrianu te unuku Loru, Kemalu je u bolnicu dva puta na dan dolazio i sin Đani. Obitelj je došla u Zagreb 1995., ali su se Đani i Adriana vratili u rodni grad. Đani se ponovno preselio u Zagreb prije tri godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 19

  • Redovni citatelj 23.01.2015.

    Bas je tebe Arsene za njega briga . Tebi je samo bitno da ti lova curi.

  • Jesus is my savior 23.01.2015.

    Što reći, osim tuga. tuga i tuga... :( Arsen je veliki glazbenik kao i Kemal... Jučer sam si baš počeo skidati Arsenovu diskografiju... čovječe što su tekstovi, a ne ovo što pjevaju Sandre Afrke, Azije ili koko već... Severinu zovu kraljicom estrade, a što je npr. s ovakvima kao Arsen, Kemal i sličan kalibar, oni su kraljevi galaksije...

  • pješak 23.01.2015.

    Šta sad! Umro umro! Umrlo je i većih glava! Svi ćemo umrijeti! Šta treba pisati epove o tome danima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare