Obavijesti

Show

Komentari 19

Dedić ne vjeruje da Keme više nema: Bio mi je kao mlađi brat

Dedić ne vjeruje da Keme više nema: Bio mi je kao mlađi brat
4

NE MOŽE SE POMIRITI Kantautor Arsen Dedić kaže kako je neutješan zbog Kemalove smrti jer su bili srodne duše. Jako mu je teško govoriti o njemu

VIDEO

Upoznali smo se prije nego što je postao punoljetan i ostao je jedan od mojih najboljih prijatelja. Zapravo, bio mi je kao mlađi brat. To se nije promijenilo sve do jučer, govori tužnim glasom Arsen Dedić (76) o pokojnom kolegi Kemalu Montenu.

Zagrebački kantautor kaže da jedino što trenutačno osjeća je iskrena i velika tuga zbog preranog Kemalova odlaska.

- Teško mi je govoriti o njemu, imam osjećaj da rasprodajem njegovu tragediju. Bilo je to prijateljstvo u kojem nikad nije pala ni jedna ružna riječ, nikad nismo imali ni jedan nesporazum - kaže Dedić koji je s Kemalom surađivao na mnogim pjesmama.

- Evo, i na njegovoj kompilaciji objavljenoj prošle godine je pjesma ‘Dušo moja’ koju smo zajedno skladali i koju je napisao još jedan prerano izgubljeni prijatelj Zvonimir Golob.

I Kemal se često prisjećao brojnih zgoda s Arsenom i njegovom suprugom Gabi Novak (78). Na njihovo inzistiranje Kemal se sa suprugom Brankom (64), kćeri Adrianom (42) i sinom Đanijem (40) iz ratnog Sarajeva preselio u Zagreb 1995. godine. Arsen je odabrao i ime njegovoj kćeri. Kemal je ispričao kako je na fešti u čast rođenja djeteta rekao Arsenu da će se zvati Klaudija, po očevoj rođakinji u Italiji. Arsen je rekao da je ljepše Adrijana jer znači Jadranka i asocira na more. Kemal je to prihvatio i odabrao Arsena za krsnog kuma.

Monteno ima rodbinu u Italiji jer se otac kao vojnik okupatorske vojske zaljubio u njegovu majku. Ostavio je prvu ženu i obitelj u Italiji te u Sarajevu radio kao oružar NK Željezničar.

Sin Đani vratio se u Zagreb da bi bio bliže ocu

Uz suprugu Branku i kćer Adrianu te unuku Loru, Kemalu je u bolnicu dva puta na dan dolazio i sin Đani. Obitelj je došla u Zagreb 1995., ali su se Đani i Adriana vratili u rodni grad. Đani se ponovno preselio u Zagreb prije tri godine.

Pokretanje videa...

24sata 04:03
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski