To je to što me zanima!

Denis iz Letećeg odreda: 'Zbog supruge sam napisao Zoricu...'

Nekadašnji frontmen Letećeg Odreda godinama slovi za zlatnog autora, a dosad je u svojoj karijeri napisao pregršt hitova, a mnoge od njih nazvao je po ženskim imenima
Vidi originalni članak

Nova pjesma popularnih bendova 'Vigor' i 'Mejaši' već od prvog dana u radijskom eteru izaziva pažnju, a poslužit će im kao izvrsna uvertira u njihove nove poslovne pothvate. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako je njihova 'Suzana' njihov ovogodišnji novi ulazak na nacionalnu top ljestvicu, a već je tri tjedna jedan od najslušanijih hrvatskih singlova. Za uspjeh ove pjesme svakako mogu zahvaliti i njezinu autoru, glazbeniku Denisu Dumančiću (50). Nekadašnji frontmen Letećeg Odreda godinama slovi za zlatnog autora, a dosad je u svojoj karijeri napisao pregršt hitova, a mnoge od njih nazvao je po ženskim imenima. Nakon Ružice, Zorice i Ane, Suzana mu je novi hit.

- Pjesme sa ženskim imenom u naslovu događale su mi se slučajno, ali bilo je i onih inspiriranih stvarnim osobama. Tako sam pjesmu Zorica napisao jer mi je supruga jednom prilikom rekla kako njezino ime ne zvuči baš lirski i da nikad neće biti neke pjesme s njenim imenom. To mi je odjednom postalo izazov i napravio sam s kolegom šaljivi tekst u kojem mi se dugo provlačio prvo taj stih: 'A u zoru Zorica se budi' i dogodila se pjesma - ispričao je.

PJESMA NJIHOVE SURADNJE 'Suzana' Mejaša i Vigora sada je novi hit: 'Zaista smo sretni'

- Za napisati pjesmu 'Zavela me Ana' izazvao me kolega Nikola iz Mejaša koji je jednom prilikom rekao da bi oni voljeli imat neku 'stvar' u kojoj se spominje nešto kao 'Ana k'o marihuana'.To mi je bilo dovoljno za napisat cijelu stvar u jednom danu jer se u vrijeme naveliko raspravljalo o legaliziranju marihuane. To je možda i najopičenija stvar koju sam ikad napisao - rekao je Denis.

-Za pjesmu 'Suzana' prvo sam imao samo ime jer mi je jako zvučno i melodično. Tek poslije sam krenuo u pisanje kad mi je u pomoć priskočila kolegica Valerija Đurđević i i dogodila se fatalna 'Suzana' koju su 'Mejaši otpjevali sa svojim prijateljima iz grupe 'Vigor' i pjesma se vrlo brzo istaknula. Mislim da će biti pravi hit. 'Sanjao sam moju Ružicu' je gastarbajterska pjesma. To je priča o ljubavi na daljinu. Slučajno ili namjerno, sve te pjesme s imenima bile su za mene fatalne - zaključio je.

Naime, čim su Mejaši na društvenim mrežama otkrili ime nove pjesme, uslijedila su brojna pitanja obožavateljica kad će opjevati njihovo ime. Jer, za očekivati je da nakon 'Zorice' i 'Ane' nastave niz.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Torinooo 21.11.2019.

    Ajde da si to za bakšu rekao o nekom nogometašu ali za muzičare znamo da nemaju prebijene pare ako se bave pop rockom (čast iznimkama) nemaju za kifle a ne za bakše

  • Torinooo 21.11.2019.

    Bravo Denis, super pjesme👍🏻

  • 20.11.2019.

    Prolivi. U 3 godine koliko su stajali na mjestu gdje radim, ostavili su 2 kn bakše. A prohtjevi kao da je kraljica došla. Čudni likovi. 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare